03.07.2018

Prajitura rasturnata cu visine

O prajitura simplu de facut, aromata si super buna. Recomand reteta cu drag! Se pot folosi fructele care va plac, fructe de sezon.✌

Daca probati reteta mea de Prajitura rasturnata, cu visine, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


   Ingrediente:
  • 4 oua 
  • un pahar mic de iaurt simplu(150 g) 
  • 3 pahare cu varf cu faina(folosim ca masura paharul de la iaurt) 
  • 2 pahare, nu prea pline, cu zahar 
  • 1 pahar cu ulei 
  • o lamaie potrivita ca marime 
  • un pliculet praf de copt(10g) 
  • un varf cutit de sare 
    In plus:
  • 1 kg visine 
  • 200 g zahar 

Mod de preparare:

Mai intai spalm visinile si le scoatem samburii. Adaugam cele 200 g de zahar peste ele si le lasam sa stea asa peste noapte. A doua zi le punem la scurs intr-o strecuratoare. Siropul rezultat (mie mi-au iesit cam 200 ml) il diluam cu apa minerala sau sifon si vom avea o bautura racoritoare.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°c).
Tapetam o tava(24x24cm) cu hartie de copt si asezam in ea visinile bine scurse.
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol si le mixam cu sarea. Adaugam zaharul in 2-3 reprize si mixam pana acesta se dizolva complet. Punem iaurtul treptat, mixam, apoi turnam uleiul in fir subtire. Adaugam sucul si coaja rasa(doar partea galbena) de lamaie. Cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Turnam aluatul in tava, peste visine si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea inseamna ca este coapta.
Cand prajitura este coapta o rasturnam pe un platou/tava si indepartam usor hartia. Portionam prajitura cand se raceste si o servim cu pofta alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca❤. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!