11.07.2018

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine sau cu orice fructe de sezon, este un desert rapid si delicios. Chiar daca nu am separam ouale, a iesit o prajitura destul de pufoasa.Va invit cu drag sa probati reteta.
.

 Daca probati reteta mea de Prajitura cu visine, va astept aici sa-mi spuneti cum v-a reusit.
     
loading...
Ingrediente:
  • 3 oua 
  • 1 pahar mic de iaurt(150ml) 
  • 1 pahar cu zahar 
  • 1 pahar cu ulei 
  • 3 pahare cu faina 
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare 
  • 650-700 g visine + 2 linguri de zahar(zahar optional) 

Aici gasiti reteta PRAJITURII VALURILE DUNARII.


Mod de preparare: 

Ca masura, vom folosi acelasi pahar(150ml) de la iaurt.
Spalam visinile si le scoatem samburii. Presaram 2 linguri de zahar peste ele si le lasam asa 1-2 ore. Le putem folosi ca atare sau putem folosi visine din compot sau congelate.. Dupa acest timp, punem visinile intr-o strecuratoare, la scurs.
Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180°).
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol, adaugam sarea peste ele si incepem sa le mixam. Adaugam zaharul in 2-3 reprize si mixam pana acesta se dizolva. Punem iaurtul, apoi turnam uleiul in fir subtire. Aromatizam cu vanile si coaja de lamaie, apoi lasam mixerul deoparte. Cernem faina cu praful de copt si o incorporam treptat cu o spatula in amestecul de oua. Tapetam o tava(25x35 cm) cu hartie de copt, turnam aluatul si nivelam. Asezam deasupra visinile si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca parjitura este coapta. Cand este gata, scoatem prajitura din tava cu tot cu hartie si o lasam sa se raceasca, dupa care o putem portiona. Deasupra se poate cerne zahar pudra.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente