30.07.2018

Ficat de porc fragezit in lapte, la tigaie

Un preparat simplu si delicios...in cateva minute a fost devorat pana la ultima bucatica. Recomand cu drag sa faceti si voi!

Daca probati reteta mea de Ficat de porc fragezit in lapte, la tigaie, va astet cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

    Ingrediente:
  • un ficat de porc(700 g) 
  • lapte 
  • 2-3 linguri faina 
  • sare 
  • piper 
  • 2-3 linguri ulei 




Aici gasiti reteta FICATEILOR DE PUI INABUSITI CU VIN SI USTUROI.

Aici gasiti reteta FICATEILOR DE PUI IN SOS DE CEAPA.


Mod de preparare:
Curatam ficatul de vene si pieliti si il spalam in mai multe ape reci. Il taiem in fasii de aproximativ 2 centimetri grosime, il punem intr-o craticioara si turnam lapte cat sa il acopere. Laptele fragezeste ficatul si ii mai scoate din amareala. Acoperim craticiora si o dam la frigider pana a doua zi. Eu l-am lasat la rece de seara si l-am gatit a doua zi la pranz.
A doua zi rasturnam fasiile de ficat intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga bine.
Cand sunt bine scurse, trecem fiecare bucata de ficat prin faina si le asezam pe o tava. Punem o tigaie pe foc, adaugam uleiul si cand acesta se incinge punem bucatile de ficat fara sa le suprapunem. Le prajim la foc mediu spre mare aproximativ 3 minute pana capata o crusta aurie, apoi le intoarcem si le prajim si pe partea cealalta maxim 2 minute. Ficatul nu trebuie prajit in exces pentru ca se va intari. Cand sunt gata scoatem bucatile de ficat pe o farfurie si le condimentam cu sare si piper. Niciodata ficatul nu se sareaza inainte de gatire.... va deveni tare si cauciugat. Acoperim farfuria cu un capac sau cu alta farfurie si lasam ficatul la odihnit 2-3 minute. Il servim alaturi de piure, mujdei de usturoi sau garnitura preferata. Daca alegem sa folosim ficat de vita/vitel, procedam la fel. Daca dorim sa frigem bucatile de ficat, nu este nevoie sa le trecem prin faina. Cam asta-i tot...simplu si delicios!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu