27.05.2018

Placinta rapida cu branza sarata

Saptamana trecuta, vecina noastra ne-a servit cu o placinta asemanatoare. Mi-a placut tare mult, i-am cerut reteta si azi am facut-o. Va recomand cu drag sa o incercati si voi...este tare buna😋!

Daca probati reteta mea de Placinta rapida cu branza sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💜. Ma puteti urmari pe pagina mea de facebook  unde va astept cu multe retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira😉.
     
    Ingrediente:
  • un pachet foi subtiri de placinta(400 g) 
  • 500 g branza sarata 
  • 3 oua 
  • 400 ml lapte 
  • 100 ml ulei 





Mod de preparare:
La aceasta reteta vom folosi o branza mai putin sarata. O puteti lasa in apa rece 1-2 ore, apoi o puneti la scurs. Eu am avut branza(de la tara) de vaca, potrivit de sarata.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C). Zdrobim branza cu furculita.
Ungem o tava cu ulei. Eu am folosit tava de aragaz. Daca doriti ca placinta sa iasa mai inalta puteti folosi o tava mai mica si incretiti foile pana ajung la dimensiunea tavii respective. In pachetul cu foi de placinta au fost 13 bucati, asa ca am pus prima data in tava 3 foi pe care le-am uns cu ulei. Am impartit branza in 5 parti(cate 100 g) si am presarat prima parte peste foi. Am continuat sa pun cate doua foi unse cu ulei intre ele, apoi am presarat din nou branza. Am procedat la fel pana am terminat foile si branza ultimul strat fiind de foi. Cu un cutit bine ascutit am taiat placinta in patratele. Intr-un bol am batut cu telul cele 3 oua si le-am amestecat cu laptele. Am turnat acest amestec deasupra placintei si am inclinat usor tava ca amestecul sa cuprinda toate bucatile de placinta. Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute pana placinta s-a rumenit frumos. Cand a fost gata, am lasat placinta sa se racoreasca, apoi am taiat-o si am servit-o... cu mare pofta ca-i  tare buna😋. Se poate consuma calda, dar este buna si rece.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii. plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z











Aici gasiti retea pentru PASCA(PRAJITURA) FARA ALUAT.

19 comentarii:

  1. SUPER RETETA! eU FAC SI CU BRANZA DULCE, URDA....E DELICIOASA! FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Negreșit am s-o fac și eu,multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2/8/22

    Buna seara.La plăcintă cu brânză deasupra se poate pune in loc de lapte cu ou se poate pune si iaurt cu ou ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Daa, este foarte bun si iaurtul. O zi minunata!

      Ștergere
    2. Arată superr bine cred ca este și gustoasă O sa o încerc zilele astea MULȚUMESC

      Ștergere
    3. Cu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. Astept sa imi spui cat de mult v-a placut, o zi buna!

      Ștergere
  4. Anonim15/5/23

    Arată super!Am să o fac si eu!!Felicitări!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc, astept sa imi spui cat de mult v-a placut. O seara frumoasa!

      Ștergere
  5. Anonim16/5/23

    Foarte buna !Felicitări

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim12/2/24

    Buna și ușor de facut

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!