Daca probati reteta mea de Prajitura/Pasca fara aluat sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente:
Mod de preparare:
- 700 g branza de vaci bine scursa
- 400 g smantana fermentata
- 7 oua
- 1 cana cu zahar (cana cu volumul de 250 ml)
- 125 g unt gras, topit si racit
- 4 linguri varfuite cu faina
- 4 linguri varfuite cu gris
- 4 pliculete cu zahar vanilat
- 200 g stafide inmuiate intr-o lingura cu esenta de rom
- 2 lingurite coaja de lamaie
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu (180°C). Tapetam o forma rotunda, detasabila(24-26 cm) cu hartie de copt, apoi pregatim(masuram/cantarim) toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri.
Punem branza de vaci intr-un bol incapator si adaugam peste ea: zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, smantana, faina, grisul, untul topit si racit, apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Amestecam cu telul pana la omogenizare, apoi adaugam stafidele.
Punem un varf cutit de sare peste albusuri si le mixam pana devin spuma tare. Le incorporam treptat in compozitia de branza amestecand usor cu telul in forma de para sau o spatula de bucatarie. Turnam compozitia in forma pregatita dinainte si o nivelam. Scuturam usor forma sa se aseze bine compozitia in ea, apoi o introducem in cuptorul preincalzit. O lasam aproximativ o ora, depinde de cuptorul fiecaruia, sau pana prajitura/pasca se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasa prajitura/pasca sa se raceasca complet in ea.
Optional se poate pudra cu zahar...la mine a iesit prea frumoasa si am lasa-o simpla. Cand se raceste, o transferam pe un platou, o portionam si o servim alaturi de cei dragi💜 Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru PASCA CU ALUAT DE COZONAC.
Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA/PASCA CU CIOCOLATA.
Punem branza de vaci intr-un bol incapator si adaugam peste ea: zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, smantana, faina, grisul, untul topit si racit, apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Amestecam cu telul pana la omogenizare, apoi adaugam stafidele.
Punem un varf cutit de sare peste albusuri si le mixam pana devin spuma tare. Le incorporam treptat in compozitia de branza amestecand usor cu telul in forma de para sau o spatula de bucatarie. Turnam compozitia in forma pregatita dinainte si o nivelam. Scuturam usor forma sa se aseze bine compozitia in ea, apoi o introducem in cuptorul preincalzit. O lasam aproximativ o ora, depinde de cuptorul fiecaruia, sau pana prajitura/pasca se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasa prajitura/pasca sa se raceasca complet in ea.
Optional se poate pudra cu zahar...la mine a iesit prea frumoasa si am lasa-o simpla. Cand se raceste, o transferam pe un platou, o portionam si o servim alaturi de cei dragi💜 Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru PASCA CU ALUAT DE COZONAC.
Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA/PASCA CU CIOCOLATA.
Mi-a plăcut mai ales că am și eu o variantă, cam la fel, atata doar că eu puneam un fel de blat de biscuiți mărunțiți, amestecați cu unt topit. Acest blat, il puneam la rece și pe deasupra turnam compoziția, așa că la tăiere se ținea mai bine. Eu pun doar griș, fără făină și se leagă bine de tot. Iar la copt, pun sub tava rotundă, una cu apă și se coace bine fără să crape, un fel de bain-marie. Voi face și varianta ta, căci omul toată viața experimentează. Felicitări.
RăspundețiȘtergereBuna, Rodica! Si varianta descrisa de tine este ispititoare...am sa o incerc si eu. Te pup si iti multumesc pentru vizita! :)
RăspundețiȘtergereFoarte faina varianta de pasca ,multumim ptr.retete. am sa o probez,iar de pasti le fac o surpriza copiilor, de cind i.mi spun sa le fac pasca fara blaturi.
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Cu siguranta copiilor le va placea, iar daca nu le plac stafidele, fructele confiate sunt alegerea perfecta. Te imbratisez cu drag si iti multumesc pentru vizita. O seara frumoasa!
ȘtergereEu as inlocui stafidele, cu alte fructe confiate ,copii nu maninca stafidele, si daca tot le fac surpriza ,sa fie pe gustul lor.
RăspundețiȘtergereTare bine arată.Fac si eu,dar altă retetă.Am să o încerc negreșit.
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult! Recomand reteta cu drag!
ȘtergereGicuta draga , imi place cum gatesti si cum iti promovezi retetele! M-ai facut pe mine o gospodina batrana sa imi las balta , la craciun, reteta mea de cozonac si am facut-o pe a ta. Mereu avem de invatat si de experimentat.La paste o voi face tot pr a ta ,in plus si pe cea de pasca fara aluat.Iti voi trimite poze!
RăspundețiȘtergereTe pup Lidia si iti multumesc pentru vizita! Astept pozele cu mare drag!
ȘtergereMulțumesc și eu pentru rețetă ! O fac astăzi !
ȘtergereCu mare drag! Cum a iesit? V-a placut?
ȘtergereArata bine. O sa fac si eu . Multumim
RăspundețiȘtergereCu drag! Iti multumesc si eu! <3
ȘtergereISPITITOARE RETETA,AM SA O FAC NEGRESIT,MULTUMESC!
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Te-astept sa-mi spui cum ti-a iesit!
ȘtergereBuna ziua. Avand toate ingredientele la dispozitie dar si timpul necesar (carantina mondiala) m-am gandit sa pregatesc reteta dvs chiar astazi. Va tin la curent cu rezultatul. In orice caz...pare apetisanta prajiturica yummy
RăspundețiȘtergereBuna! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit, o zi buna si sanatate multa!
ȘtergereBuna pasca fără aluat,dar compoziția din rețetă nu încape în 22 cm.Eu am folosit 26 cm.
RăspundețiȘtergereViorel, ma bucur ca iti place. Referitor la forma, poate am gresit eu "masuratoarea"....merg acum sa o masor :)
ȘtergereA mea are 22 cm si am folosit exact ingredientele pe care le-am dat in reteta.
ȘtergereSunteți grozavă! Am gătit astăzi după rețetele dvs. borș de miel, drob, friputură de miel și pască. Toate mi-au reușit cum nu se putea mai bine. Vă mulțumesc pentru inspirație :)
RăspundețiȘtergereHristos a inviat! Ma bucur mult ca ti-au reusit preparatele. Iti multumesc si eu pentru incredere, o zi frumoasa! <3
ȘtergerePasca fără aluat e interesantă, aşa am să o fac! Felicitări!
RăspundețiȘtergereIti multumesc! Iti recomand reteta cu mult drag!
ȘtergereAnul acesta o voi fc pe asta.Este f.interesanta.Va multimesc frumos! Revin cu rezultatul.
RăspundețiȘtergereCu drag, astept sa revii! Sarbatori luminate sa aveti!
ȘtergereTestata de multe ori si de fiecare data a fost superba! Multumim Gicuta! Esti foarte priceputa!
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu. O zi placuta!
ȘtergereBună seara!Pot sa pun cremă de branza, in loc de branza dulce?
RăspundețiȘtergereBuna. Da, se poate face si cu crema de branza.
ȘtergerePana acum nici un preparat facut după rețetele dvs nu a dat greș! Simplu,dar de efect !
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta. O zi frumoasa!
ȘtergereAbia aștept sa o fac!!
RăspundețiȘtergereAstept sa imi spuneti cat de mult v-a placut. O seara frumoasa!
Ștergere