12.04.2017

Pasca sau prajitura cu branza dulce, fara aluat

Este o reteta de pasca rapida, delicioasa si aromata....buna rau! :) Garantat o sa va placa!


Daca probati reteta mea de Pasca fara aluat, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



loading...

     Ingrediente:

  • 700 g branza de vaci (bine scursa)
  • 400 g smantana fermentata (normala)
  • 7 oua
  • o cana cu zahar (cana de 250g)
  • 125 g  unt topit si racit
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 4 linguri cu varf de gris
  • 4 plicuri cu zahar vanilat
  • 200 g stafide inmuiate intr-o lingura cu esenta de rom
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare







Si aici PASCUTA MEA CU ALUAT DE COZONAC.

Aici gasiti reteta PLACINTEI RAPIDE CU BRANZA SARATA.


Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri.
Punem branza de vaci intr-un bol incapator si adaugam peste ea zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, smantana, faina, grisul, untul topit si racit si coaja de lamaie.
Amestecam cu telul pana la omogenizare, apoi adaugam stafidele.
Mixam spuma albusurile cu un praf de sare si le incorporam treptat peste compozitia de branza, amestecand usor cu telul. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (22 cm diametrul) tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu (180°)pentru aproximativ o ora, pana prajitura se rumeneste frumos. Cand prajitura este coapta o lasam sa se raceasca in tava.
Optional, se poate pudra cu zahar...a iesit prea frumoasa si am lasa-o simpla. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.



loading...

13 comentarii:

  1. Mi-a plăcut mai ales că am și eu o variantă, cam la fel, atata doar că eu puneam un fel de blat de biscuiți mărunțiți, amestecați cu unt topit. Acest blat, il puneam la rece și pe deasupra turnam compoziția, așa că la tăiere se ținea mai bine. Eu pun doar griș, fără făină și se leagă bine de tot. Iar la copt, pun sub tava rotundă, una cu apă și se coace bine fără să crape, un fel de bain-marie. Voi face și varianta ta, căci omul toată viața experimentează. Felicitări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Rodica! Si varianta descrisa de tine este ispititoare...am sa o incerc si eu. Te pup si iti multumesc pentru vizita! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina varianta de pasca ,multumim ptr.retete. am sa o probez,iar de pasti le fac o surpriza copiilor, de cind i.mi spun sa le fac pasca fara blaturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Cu siguranta copiilor le va placea, iar daca nu le plac stafidele, fructele confiate sunt alegerea perfecta. Te imbratisez cu drag si iti multumesc pentru vizita. O seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Eu as inlocui stafidele, cu alte fructe confiate ,copii nu maninca stafidele, si daca tot le fac surpriza ,sa fie pe gustul lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare bine arată.Fac si eu,dar altă retetă.Am să o încerc negreșit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gicuta draga , imi place cum gatesti si cum iti promovezi retetele! M-ai facut pe mine o gospodina batrana sa imi las balta , la craciun, reteta mea de cozonac si am facut-o pe a ta. Mereu avem de invatat si de experimentat.La paste o voi face tot pr a ta ,in plus si pe cea de pasca fara aluat.Iti voi trimite poze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup Lidia si iti multumesc pentru vizita! Astept pozele cu mare drag!

      Ștergere
  7. Arata bine. O sa fac si eu . Multumim

    RăspundețiȘtergere
  8. ISPITITOARE RETETA,AM SA O FAC NEGRESIT,MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Pui de curte la cuptor

Puiul la cuptor arata bine, miroase bine si este absolut delicios. Am ales sa-l condimentez simplu, doar cu sare, piper si cateva ramurele d...