12.04.2017

Prajitura/Pasca cu branza dulce, fara aluat

Prajitura/Pasca fara aluat este reteta de prajitura/pasca rapida, delicioasa si aromata....a devenit preferata familiei mele! 💜  Garantat o sa va placa💜!


Daca probati reteta mea de Prajitura/Pasca fara aluat sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.  
   

    Ingrediente:
  • 700 g branza de vaci bine scursa
  • 400 g smantana fermentata 
  • 7 oua
  • 1 cana cu zahar (cana cu volumul de 250 ml)
  • 125 g unt gras, topit si racit
  • 4 linguri varfuite cu faina
  • 4 linguri varfuite cu gris
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • 200 g stafide inmuiate intr-o lingura cu esenta de rom
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare






Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu (180°C). Tapetam o forma rotunda, detasabila(24-26 cm) cu hartie de copt, apoi pregatim(masuram/cantarim) toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri.
Punem branza de vaci intr-un bol incapator si adaugam peste ea: zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, smantana, faina, grisul, untul topit si racit, apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Amestecam cu telul pana la omogenizare, apoi adaugam stafidele.
Punem un varf cutit de sare peste albusuri si le mixam pana devin spuma tare. Le incorporam treptat in compozitia de branza amestecand usor cu telul in forma de para sau o spatula de bucatarie. Turnam compozitia in forma pregatita dinainte si o nivelam. Scuturam usor forma sa se aseze bine compozitia in ea, apoi o introducem in cuptorul preincalzit. O lasam aproximativ o ora, depinde de cuptorul fiecaruia, sau pana prajitura/pasca se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasa prajitura/pasca sa se raceasca complet in ea.
Optional se poate pudra cu zahar...la mine a iesit prea frumoasa si am lasa-o simpla. Cand se raceste, o transferam pe un platou, o portionam si o servim alaturi de cei dragi💜 Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.







Aici gasiti reteta pentru PASCA CU ALUAT DE COZONAC.
Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA/PASCA CU CIOCOLATA.



34 de comentarii:

  1. Mi-a plăcut mai ales că am și eu o variantă, cam la fel, atata doar că eu puneam un fel de blat de biscuiți mărunțiți, amestecați cu unt topit. Acest blat, il puneam la rece și pe deasupra turnam compoziția, așa că la tăiere se ținea mai bine. Eu pun doar griș, fără făină și se leagă bine de tot. Iar la copt, pun sub tava rotundă, una cu apă și se coace bine fără să crape, un fel de bain-marie. Voi face și varianta ta, căci omul toată viața experimentează. Felicitări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Rodica! Si varianta descrisa de tine este ispititoare...am sa o incerc si eu. Te pup si iti multumesc pentru vizita! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina varianta de pasca ,multumim ptr.retete. am sa o probez,iar de pasti le fac o surpriza copiilor, de cind i.mi spun sa le fac pasca fara blaturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Cu siguranta copiilor le va placea, iar daca nu le plac stafidele, fructele confiate sunt alegerea perfecta. Te imbratisez cu drag si iti multumesc pentru vizita. O seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Eu as inlocui stafidele, cu alte fructe confiate ,copii nu maninca stafidele, si daca tot le fac surpriza ,sa fie pe gustul lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare bine arată.Fac si eu,dar altă retetă.Am să o încerc negreșit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gicuta draga , imi place cum gatesti si cum iti promovezi retetele! M-ai facut pe mine o gospodina batrana sa imi las balta , la craciun, reteta mea de cozonac si am facut-o pe a ta. Mereu avem de invatat si de experimentat.La paste o voi face tot pr a ta ,in plus si pe cea de pasca fara aluat.Iti voi trimite poze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup Lidia si iti multumesc pentru vizita! Astept pozele cu mare drag!

      Ștergere
    2. Anonim12/5/23

      Mulțumesc și eu pentru rețetă ! O fac astăzi !

      Ștergere
    3. Cu mare drag! Cum a iesit? V-a placut?

      Ștergere
  7. Arata bine. O sa fac si eu . Multumim

    RăspundețiȘtergere
  8. ISPITITOARE RETETA,AM SA O FAC NEGRESIT,MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  9. Elena29/3/20

    Buna ziua. Avand toate ingredientele la dispozitie dar si timpul necesar (carantina mondiala) m-am gandit sa pregatesc reteta dvs chiar astazi. Va tin la curent cu rezultatul. In orice caz...pare apetisanta prajiturica yummy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit, o zi buna si sanatate multa!

      Ștergere
  10. Buna pasca fără aluat,dar compoziția din rețetă nu încape în 22 cm.Eu am folosit 26 cm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viorel, ma bucur ca iti place. Referitor la forma, poate am gresit eu "masuratoarea"....merg acum sa o masor :)

      Ștergere
    2. A mea are 22 cm si am folosit exact ingredientele pe care le-am dat in reteta.

      Ștergere
  11. Sunteți grozavă! Am gătit astăzi după rețetele dvs. borș de miel, drob, friputură de miel și pască. Toate mi-au reușit cum nu se putea mai bine. Vă mulțumesc pentru inspirație :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hristos a inviat! Ma bucur mult ca ti-au reusit preparatele. Iti multumesc si eu pentru incredere, o zi frumoasa! <3

      Ștergere
  12. Pasca fără aluat e interesantă, aşa am să o fac! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! Iti recomand reteta cu mult drag!

      Ștergere
  13. Anul acesta o voi fc pe asta.Este f.interesanta.Va multimesc frumos! Revin cu rezultatul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, astept sa revii! Sarbatori luminate sa aveti!

      Ștergere
  14. Testata de multe ori si de fiecare data a fost superba! Multumim Gicuta! Esti foarte priceputa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu. O zi placuta!

      Ștergere
  15. Nicoleta21/1/22

    Bună seara!Pot sa pun cremă de branza, in loc de branza dulce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Da, se poate face si cu crema de branza.

      Ștergere
  16. Anonim1/4/23

    Pana acum nici un preparat facut după rețetele dvs nu a dat greș! Simplu,dar de efect !

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim29/3/24

    Abia aștept sa o fac!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa imi spuneti cat de mult v-a placut. O seara frumoasa!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!