14.05.2018

Chec cu iaurt si lamaie


Va spun de la inceput ca recomand reteta  cu incredere si drag. Este un chec super pufos, parfumat si aromat care se pregateste foarte usor. Ingredientele se masoara cu paharul de iaurt.



loading...

      Ingrediente:
  • 4 oua
  • un pahar mic de iaurt simplu(150g)
  • 3 pahare cu varf cu faina(folosim ca masura paharul de la iaurt)
  • 2 pahare cu zahar(cred ca merge redus si la 1 pahar si jumatate)
  • 2 pahare ulei
  • o lamaie potrivita ca marime
  • un pliculet praf de copt(10g)
  • un varf cutit de sare
       Pentru finisat:
  • zahar pudra





Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°).
Tapetam doua forme de chec cu hartie de copt. Eu am folosit formele de cozonac si au fost cam mari...mai ar fi mers o jumatate de compozitie in plus.
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol si le mixam cu sarea. Adaugam zaharul in 2-3 reprize si mixam pana acesta se dizolva. Punem iaurtul,mixam, apoi turnam uleiul in fir subtire. Adaugam sucul de lamaie si coaja rasa(doar partea galbena). Cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam si faina amestecata cu praful de copt.




Punem aluatul in formele de chec si le dam la cuptor pentru 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt).
Cand checul este copt il scoatem din tavi si dupa ce se raceste il pudram cu zahar. Este delicios!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente