12.06.2016

Chec marmorat

La prima vedere pare un desert mai greu de realizat, iar aici ma refer la aspectul  marmorat. Nu este asa....cu putina rabdare ne va iesi un chec frumos si delicios.



loading...
      Ingrediente:
  • 8 oua 
  • 2 cani faina (cana de 250 ml) 
  • 1 ½ cana de zahar 
  • ½ cana ulei 
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita esenta de rom 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • 2 lingurite coaja de lamaie 
  • o lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare






Aici gasiti reteta CHECULUI RAPID SI  ECONOMIC.

Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri.Punem peste albusuri sarea si le mixam pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul (in 3-4 reprize) si zaharul vanilat, apoi mixam pana acesta se topeste. Mixam galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi le incorporam in albusuri. Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus cu o spatula.Punem si coaja de lamaie. Impartim compozitia in doua, iar intr-una din ele adaugam cacaoa si esenta de rom. Amestecam usor pana cacaoa se distribuie uniform .

Tapetam doua tavi mari (am folosit tavile de cozonac) cu hartie de copt.Punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura din compozitia alba, apoi o lingura din compozitia maro(vezi foto mai jos) si tot asa pana terminam ambele compozitii.Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea (infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata ,fara aluat prins pe ea ,inseamna ca checul este copt).
Cand checulile sunt coapte, le scoatem din tavi si le lasam sa se raceasca.Servim Checul marmorat cu mare pofta.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui si pe facebook. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente