Translate

12.06.2016

Chec marmorat

La prima vedere pare un desert mai greu de realizat, iar aici ma refer la aspectul marmorat. Nu este asa....cu putina rabdare ne va iesi un chec frumos si delicios.

Daca probati reteta mea de Chec marmorat, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...
      Ingrediente:
  • 8 oua 
  • 2 cani faina (cana de 250 ml) 
  • 1 ½ cana de zahar 
  • ½ cana ulei 
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita esenta de rom 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • 2 lingurite coaja de lamaie 
  • o lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare

Aici gasiti reteta CHECULUI RAPID SI  ECONOMIC.

Aici gasiti reteta CHECULUI OPARIT.


Mod de preparare:
Faina, zaharul si uleiul le vom masura cu o cana de 250 ml.
Separam galbenusurile de albusuri. Punem peste albusuri sarea si le mixam pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul (in 3-4 reprize) si zaharul vanilat, apoi mixam pana acesta se dizolva. Mixam galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi le incorporam in albusuri. Adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt, amestecand cu o spatula, de jos in sus. Aromatizam cu coaja de lamaie. Impartim compozitia in doua, iar intr-una din ele adaugam cacaoa si esenta de rom. Amestecam usor pana cacaoa se distribuie uniform. Tapetam doua tavi mari (am folosit tavile de cozonac) cu hartie de copt. Punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura din compozitia alba, apoi o lingura din compozitia maro(vezi foto mai jos) si tot asa pana terminam ambele compozitii. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea (infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt).
Cand sunt coapte, le scoatem din tavi si le lasam sa se raceasca. Servim Checul marmorat cu mare pofta... si frumos si gustos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.










Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.



loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...