12.06.2016

Chec marmorat


     Pufos, gustos si de mare efect.



loading...




      Ingrediente:
  • 8 oua
  • 2 cani faina (cana de 250 ml)
  • 1 ½ cana de zahar
  • ½ cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare


Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri ,apoi batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Adaugam treptat zaharul , zaharul vanilat si mixam pana acesta se topeste.
Mixam galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza apoi le incorporam in albusuri.
Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus cu o spatula.
Punem si coaja de lamaie.




Impartim compozitia in doua, iar intr-una din ele adaugam cacaoa .
Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt.
Punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro si tot asa pana terminam ambele compozitii.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Sa va fie de folos!🍀
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea. 









loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente