12.04.2018

Blat de tort cu cacao

Un blat perfect, care merge insiropat si pe care il putem folosi la o multime de torturi. Un pandispan cu cacao simplu, ieftin si rapid. Recomand cu drag si aceasta reteta! 💛


Daca probati reteta mea de Blat de tort cu cacao  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


     Ingrediente:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar (225 g)
  • 5 linguri faina(125 g)
  • 3 linguri cacao(75 g)
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt(optional)
  • un varf cutit de sare




Mod de preparare:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pornim cuptorul la foc mediu(180°C). Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in vasul mixerului sau in orice bol, presaram sarea peste ele si le mixam pana devin spuma. Incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura. Mixam bine pana se formeaza o spuma consistenta si zaharul este dizolvat complet. Treptat adaugam si galbenusurile amestecate cu uleiul. Cernem faina cu cacao si praful de copt si cu ajutorul unei spatule de bucatarie le incorporam in amestecul de oua. Turnam compozitia de blat intr-o forma rotunda ( diametrul 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia, scuturam/trantim usor forma ca sa se aseze compozitia in ea si sa nu fie bule de aer, apoi o punem in cuptorul  preincalzit la foc mediu (180 °C) pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa primele 35 de minute putem sa facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului, si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam blatul in cuptor 5-7 minute si repetam testul. Cand blatul este gata il scoatem din tava cu hartie cu tot si il lasam sa se raceasca complet. Blatul se poate face si cu o zi inainte, in felul acesta se taie si mai bine. Simplu de facut si bun💚.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

6 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).