12.04.2018

Blat de tort cu cacao



Un blat perfect, care merge insiropat si pe care il putem folosi la o multime de torturi.

loading...
      Ingrediente:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare



Acest blat l-am folosit la TORTUL AMANDINA.

Mod de preparare:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pornim cuptorul la foc mediu.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu sarea, apoi am incepem sa adaugat zaharul lingura cu lingura. Mixam bine pana se formeaza o spuma consistenta.Treptat adaugam si galbenusurile amestecate cu uleiul . Cernem faina cu cacao si praful de copt si cu ajutorul unei spatule o incorporam in amestecul de oua. Turnam compozitia de blat intr-o forma rotunda ( diametrul 22 cm) tapetata cu hartie de copt.




O dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea (infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea ,inseamna ca este copt). Lasam blatul sa se raceasca bine, apoi il taiem in 3 felii si il folosim la diverse torturi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.











 

loading...
loading...

2 comentarii:

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente