26.01.2018

Cornuri cu dovleac (de post)

Un desert bun de post si nu numai. Umplutura poate sa fie de mere sau gem amestecat cu miez de nuca.

Daca probati reteta mea de Cornuri cu dovleac, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.

loading...
       Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar 
  • 300 ml apa 
  • 60 ml ulei
  • un pliculet drojdie uscata(7g)
  • un praf de sare
  • o lingurita esenta de vanilie
       Umplutura:
  • 1 kg de dovleac ras
  • 5 linguri zahar(sau dupa gust)
  • un varf cutit scortisoara





Aici gasiti reteta NEGRESEI DE POST.


Mod de preparare:

Am calit dovleacul cu zaharul pana a scazut zeama pe care si-a lasat-o, am adaugat scortisoara, apoi l-am lasat la racit.
Intr-un bol am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia si am facut o adancitura in mijloc.
Am pus pe foc apa cu zaharul(am lasat doar cat zaharul sa se dizolve), am dat deoparte si am adaugat uleiul, sarea si vanilia. Cand amestecul lichid a devenit doar caldut l-am turnat peste faina si am amestecat. Am rasturnat aluatul pe blatul de lucru infainat si l-am framantat aproximativ 10 minute. Daca aluatul este prea moale mai adaugati putina faina.
Am pus aluatul framantat din nou in bol si l-am lasat la crescut pentru o jumatate de ora.
Dupa acest timp, l-am impartit in 8 bucati aproximativ egale. Am intins fiecare bucata de aluat intr-o faie de aproximativ 12x10cm.Pe jumatatea foii am pus 2 linguri din umplutura de dovleac, iar cealalta jumatate am taiat-o in fasii. Am rulat astfel incat fasiile de aluat sa fie deasupra si am dat forma de potcoava. Am pus cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt(am stropit-o inainte cu putina apa ca hartia sa se lipeasca) si am dat-o la cuptorul preincalzit(foc mediu) pentru aproximativ 40 de minute, pana cornurile s-au rumenit frumos. Cand s-au racit le-am pudrat cu zahar. Sunt foarte bune!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte RETETE DE POST.









loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente