26.01.2018

Cornuri cu dovleac (de post)

Un desert economic, aromat si delicios.mplutura poate sa fie de mere sau gem amestecat cu miez de nuca.

Daca probati reteta mea de Cornuri cu dovleac, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.
     
     Ingrediente
     Umplutura:
  • 1 kg de dovleac ras
  • 5 linguri zahar(sau dupa gust)
  • un varf cutit scortisoara
     Aluat:
  • 500 g faina(aproximativ)
  • 300 ml apa 
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri zahar
  • un pliculet drojdie uscata(7g)
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare




Aici gasiti reteta NEGRESEI DE POST.

Mod de preparare
Umplutura:

Pentru inceput vom cali dovleacul ras. Il punem intr-un vas impreuna cu zaharul si il calim la foc iute pana scade toata zeama pe care acesta si-o lasa. La sfarsit aromatizam cu pudra de scortisoara, amestecam si lasam dovleacul sa se raceasca.
Aluat:
Intr-un ibric punem apa si zaharul, apoi asezam ibricul pe foc potrivit. Lasam 1-2 minute pana se dizolva zaharul, oprim focul si adaugam uleiul, sarea si esenta. Lasam deoparte sa se racoreasca...sa devina doar caldut.
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia si facem o adancitura in mijlocul ei.
Turnam treptat compozitia lichida si incepem sa framantam. Daca aluatul este prea moale mai adaugam putina faina. Framantam aluatul aproximativ 10 minute, apoi il lasam la crescut cam o jumatate de ora.
*
Dupa acest timp impartim aluatul in opt bile.
Intindem(pe rand) fiecare bucata intr-o foaie de cca 10x 12 cm.
Pe jumatatea foii punem cate 2 linguri din umplutura de dovleac, iar cealalta jumatate o taiem in fasii(vedeti poze mai jos). Rulam astfel incat fasiile de aluat sa fie deasupra si dam formam de potcoava. Punem cornurile intr-o tava captusita cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit(foc mediu) pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana cornurile se rumenesc frumos. Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor si cand cornurile se racoresc le pudram cu zahar si le servim cu mare pofta. Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte RETETE DE POST.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu