26.01.2018

Cornuri cu dovleac (de post)

Un desert bun de post si nu numai.


loading...
       Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar 
  • 300 ml apa 
  • 60 ml ulei
  • un pliculet drojdie uscata(7g)
  • un praf de sare
  • o lingurita esenta de vanilie

       Umplutura:

  • 1 kg de dovleac ras
  • 5 linguri zahar(sau dupa gust)
  • un varf cutit scortisoara








Mod de preparare:
Am calit dovleacul cu zaharul pana a scazut zeama pe care si-a lasat-o,am adaugat scortisoara, apoi l-am lasat la racit.
Intr-un bol am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia si am facut o adancitura in mijloc.
Am pus pe foc apa cu zaharul(am lasat doar cat zaharul sa se topeasca), am dat deoparte si am adaugat uleiul ,sarea si vanilia.Cand amestecul a devenit doar caldut l-am turnat peste faina si am amestecat. Am rasturnat aluatul pe blatul de lucru infainat si l-am framantat aproximativ 10 minute. Daca aluatul este prea moale mai adaugati putina faina.

Am pus aluatul framantat din nou in bol si l-am lasat la crescut pentru o jumatate de ora.
L-am impartit in 8 bucati aproximativ egale.Am intins fiecare bucata de aluat intr-o faie de aproximativ 12x10cm.Pe jumatatea foii am pus 2 linguri din umplutura de dovleac ,iar cealalta jumatate am taiat-o in fasii .  Am rulat astfel incat fasiile de aluat sa fie deasupra si am dat forma de potcoava.Am pus cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt(am stropit-o inainte cu putina apa ca hartia sa se lipeasca) si am dat-o la cuptorul preincalzit(foc mediu) pentru aproximativ 40 de minute, pana cornurile s-au rumenit frumos.Cand s-au racit le-am pudrat cu zahar.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(mai jos este caseta de comentarii) . Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti si alte RETETE DE POST.









loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente