13.11.2017

Prajitura "Tavalita"

Cunoscuta si sub numele de Lamington, aceasta prajitura se prepara foarte usor si este un desert spornic , cu gust minunat. Recomand reteta cu mult drag!


Daca probati reteta mea de "Tavalita", va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



loading...
   
      Ingrediente
      Blat:

  • 4 oua de marime medie
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
      Glazura:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 80 g cacao
  • 200 ml lapte
  • o fiola esenta de rom 
      Pentru decor:
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g fulgi de cocos






Aici gasiti reteta PRAJITURII "TAVALITA" DIN ALBUSURI.
Aici gasiti reteta CHECULUI OPARIT.


Mod de preparare:
Blat:
Spargem ouale intr-un bol, punem un praf de sare peste ele si incepem sa le mixam. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam pana acesta se dizolva si ouale isi dubleaza volumul. Turnam uleiul lingura cu lingura, apoi adaugam esenta si coaja de lamaie. Cernem faina cu praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Amestecam usor cu o spatula (lingura), de jos in sus. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana blatul trece testul scobitorii(infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca blatul este copt). Cand este gata, il lasam sa se raceasca, apoi indepartam marginile si il taiem in dreptunghiuri.
Glazura:
Punem intr-o craticioara zaharul amestecat cu cacaoa.Turnam laptele si omogenizam cu telul. Punem craticioara pe foc mic si amestecam ca sa se dizolve zaharul. Adaugam untul, iar cand acesta s-a topit dam craticioara deoparte si adaugam esenta. Lasam glazura sa se raceasca putin.
Luam fiecare dreptunghi de pandispan, il inmuiem in glazura calduta, apoi il tavalim prin nuca de cocos sau nuca macinata. Sunt absolut delicioase!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de DULCIURI.








loading...

Un comentariu:

  1. Anonim3/12/17

    Super o sa fac si eu am mai facut si au iesit bune

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente