Ingrediente:
Mod de preparare:
Taiem rahatul in cubulete mici, apoi rupem biscuitii in bucatele. Deocamdata le punem separat .
Turnam intr-un vas laptele, adaugam rahatul si ciocolata rupta. Punem vasul pe foc mic si lasam sa dea 2-3 clocote, apoi dam deoparte si adaugam cacao amestecata cu zaharul, untul si esenta de rom.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
- 1 kg biscuiti
- 700 g rahat
- 100-150 g unt
- 50 g ciocolata
- 2 linguri cacao
- 3 linguri zahar
- 5 linguri nuca macinata
- 400 ml lapte
- esenta de rom
- 1 lingura nuca de cocos
Mod de preparare:
Taiem rahatul in cubulete mici, apoi rupem biscuitii in bucatele. Deocamdata le punem separat .
Turnam intr-un vas laptele, adaugam rahatul si ciocolata rupta. Punem vasul pe foc mic si lasam sa dea 2-3 clocote, apoi dam deoparte si adaugam cacao amestecata cu zaharul, untul si esenta de rom.
Amestecam ca sa se topeasca untul si sa se dizolve zaharul. Vom obtine un sos pe care il lasam sa se racoreasca, apoi il vom turna peste biscuiti si nuca macinata. Amestecam pana sosul cuprinde toti biscuitii.
Impartim compozitia in trei parti.
Intindem folie alimentara(dimensiunea aproximativa a foliei 40x40 cm) pe
masa de lucru si punem o parte din compozitie. Rulam cu ajutorul foliei dandu-i
forma cilindrica. Presam salamul in folie ca sa nu ramana goluri in interiorul
lui. Derulam folia, presaram peste salam fulgi de cocos si strangem din nou cat
de bine putem. Rasucim capetele foliei. La fel procedam si
cu restul compozitiei. Punem cele trei suluri in frigider pentru cel putin 3-4 ore....simplu, nu-i asa? Feliem
salamul de biscuiti inainte de servire si il mancam cu mare pofta ca este de-li-cios😋.Impartim compozitia in trei parti.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu