Ingrediente:
Mod de preparare:
Parlim pulpele de pui, le spalam bine cu apa rece, apoi le taiem in doua. Daca doriti le puteti dezosa sau cumparati direct pulpe dezosate. Le tamponam cu hartie absorbanta si le rumenim pe ambele parti in uleiul incins. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie, apoi in acelasi ulei adaugam ceapa taiata solzisori. Cand se inmoaie putin adaugam ciupercile curatate si taiate in felii mai mari. Eu am avut doar 700 g de ciuperci, dare se pot pune mai multe. Le lasam sa se caleasca impreuna aproximativ 5 minute, apoi punem din nou carnita in tigaie deasupra ciupercilor. Turnam vinul(supa sau apa) si lasam sa fiarba acoperit partial cu un capac pana ciupercile si carnita sunt bine patrunse...la mine a durat cam 15 minute. Daca este nevoie mai adaugam vin. Condimentam cu boia, sare si piper macinat, apoi adaugam usturoiul tocat marunt sau trecut prin presa speciala. La sfarsit presaram patrunjelul tocat. Servim puiul cu ciuperci la tigaie alaturi de mamaliguta sau paine proaspata. Un deliciu!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete cu dovlecei.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta CIUPERCILOR UMPLUTE.- 5 pulpe superioare de pui
- 700 g ciuperci
- 200 ml vin alb (apa /supa)
- o ceapa
- 5-6 catei de usturoi
- boia
- sare
- piper
- 3-4 linguri de ulei
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Parlim pulpele de pui, le spalam bine cu apa rece, apoi le taiem in doua. Daca doriti le puteti dezosa sau cumparati direct pulpe dezosate. Le tamponam cu hartie absorbanta si le rumenim pe ambele parti in uleiul incins. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie, apoi in acelasi ulei adaugam ceapa taiata solzisori. Cand se inmoaie putin adaugam ciupercile curatate si taiate in felii mai mari. Eu am avut doar 700 g de ciuperci, dare se pot pune mai multe. Le lasam sa se caleasca impreuna aproximativ 5 minute, apoi punem din nou carnita in tigaie deasupra ciupercilor. Turnam vinul(supa sau apa) si lasam sa fiarba acoperit partial cu un capac pana ciupercile si carnita sunt bine patrunse...la mine a durat cam 15 minute. Daca este nevoie mai adaugam vin. Condimentam cu boia, sare si piper macinat, apoi adaugam usturoiul tocat marunt sau trecut prin presa speciala. La sfarsit presaram patrunjelul tocat. Servim puiul cu ciuperci la tigaie alaturi de mamaliguta sau paine proaspata. Un deliciu!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete cu dovlecei.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Bună Gicuța,am făcut rețeta ta de ciuperci cu pulpe de pui la tigaie,a ieșit delicioasă,am făcut o abatere de la rețetă prin faptul că nu am tăiat ciupercile și nu am pus boia,mulțumesc pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereCu mare drag, ma bucur ca v-a placut!
Ștergere