18.09.2017

Gogosi rasucite

Super pufoase, aromate si delicioase.



loading...

       Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g smantana fermentata
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
       In plus:
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit






Mod de preparare:
Punem intr-o craticioara pe foc mic laptele , smantana,zaharul si sarea.Lasam pana se topeste zaharul si dam deoparte.Cand amestecul se racoreste adaugam coaja de lamaie, esenta si ouale batute cu furculita.
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia .Turnam combinatia lichida ,amestecam sa se omogenizeze apoi transferam aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina.Incepem sa framantam adugand treptat uleiul.Framantam aproximativ 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini.Ne va iesi un aluat mai moale, dar elastic. Punem din nou aluatul in castron,il acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.




Cand aluatul a dospit il framantam putin sa iasa tot aerul , apoi il impartim in 15 bile cat mai egale.Rulam (ne ajutam de faina) fiecare bila intr-un snur de aproximativ 40 cm pe care il pliem si il rasucim. Lipim bine capetele.
Punem ulei ( cam de 3 degete) intr-o cratita,pe foc. Cand se incinge dam focul mai mic si prajim pe rand gogosile, intorcand-ule pe ambele parti.Le scoatem pe hartie absorbanta, le lasam putin la scurs apoi le pudram cu zahar.Le servim calde.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete simple si bune. 









loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente