18.09.2017

Gogosi rasucite

Oare este cineva care sa refuze un asemenea desert? Cu siguranta toti iubim gogosile...fie ca sunt simple, cu umplutura de ciocolata sau branza. Astazi va prezint o reteta de gogosi pufoase si aromate.

Daca probati reteta mea de Gogosi rasucite, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.

loading...

       Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g smantana fermentata
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
       In plus:
  • zahar pudra pentru pudrat gogosile
  • ulei pentru prajit







Aici gasiti reteta GOGOSILOR TURNATE CU IAURT.
Aici gasiti reteta GOGOSILOR IN VARIANTA  DE POST.


Mod de preparare:
Punem intr-o craticioara pe foc mic laptele, smantana, zaharul si sarea. Lasam pana se dizolva zaharul si sarea si dam deoparte. Cand amestecul se racoreste adaugam coaja de lamaie, esenta si ouale batute cu furculita.
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia. Turnam combinatia lichida, amestecam sa se omogenizeze, apoi transferam aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina. Incepem sa framantam adugand treptat uleiul. Framantam aproximativ 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Ne va iesi un aluat mai moale, dar elastic. Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a dospit il framantam putin sa iasa tot aerul, apoi il impartim in 15 bile cat mai egale. Rulam (ne ajutam de faina) fiecare bila intr-un snur de aproximativ 40 cm pe care il pliem si il rasucim. Lipim bine capetele.
Punem ulei ( cam de 3 degete) intr-o cratita,pe foc. Cand se incinge, dam focul mai mic si prajim pe rand gogosile, intorcand-ule pe ambele parti. Le scoatem pe hartie absorbanta, le lasam putin la scurs, apoi le pudram cu zahar. Le servim calde. Sunt aromate si pufoase.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu ALUATURI/FOIETAJE.









Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.



loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

file:///C:/Users/bbb/Desktop/pinterest-ca7a5.html

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).