27.02.2018

Gogosi pufoase de post

Sunt tare gustoase aceste Gogosi de post. Este un dulce al copilariei pe care mama ni-l facea des.... Recomand cu drag reteta! ❤
Daca probati retea mea de Gogosi pufoase de post  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

   Ingrediente:
  • 500 g faina(aproximativ)
  • 350 ml apa
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata(7g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ¼ lingurita sare
     In plus:
  • 500-600 ml ulei pentru prajit gogosile




Mod de preparare:
Punem intr-un vas pe foc zaharul la caramelizat. Cand capata o culoare aurie turnam apa(atentie la aburi!) si lasam sa dea cateva clocote pana se topeste tot caramelul. Dam cratita deoparte si adaugam sarea, esenta si coaja de lamaie. Lasam lichidul sa se racoreasca pana devine doar caldut.
Intr-un bol mai mare cernem faina( tip 000) si o amestecam cu drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata o frecati cu o lingurita cu zahar sa se lichefieze. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam lichidul. Amestecam bine toate ingredientele pana aluatul se formeaza, apoi il transferam pe masa de lucru si incepem sa-l framantam cu mainile unse cu ulei(acum vom folosi cele trei linguri cu ulei). Il framantam cam un sfert de ora. Daca aluatul este prea moale mai adaugam 1-2 linguri cu faina, iar daca este prea tare mai picuram putina apa. Cand este gata, il punem din nou in castron si acoperim castronul cu un prosop curat sau folie alimentara. Il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul sau si mai mult. Dupa ce creste il rasturnam pe masa de lucru infainata si il mai framantam maxim un minut ca sa iasa aerul din el. Il intindem cu sucitorul intr-o foaie de aproximativ 1cm grosime. Cu un cutit taiem foaia de aluat in fasii, apoi in dreptunghiuri. Crestam fiecare dreptunghi in mijloc si scoatem un capat prin crestatura. Puteti decupa aluatul cu un pahar si vor rezulta gogosi rotunde. Le lasam 10-15 minute la crescut acoperite cu folie alimentara.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem din gogosi la prajit cu partea de jos (cea de pe masa) in sus si le prajim pe ambele parti la foc potrivit pana se rumenesc frumos. In cratita trebuie sa fie ulei macar de un deget si nu ingramadim prea multe gogosi pentru ca vor creste mult la prajit.
Cand sunt gata le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Se pot tavali prin zahar pudra. Sunt delicioase aceste Gogosi de post.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z
Aici gasiti reteta pentru GOGOSI TURNATE, CU IAURT.
Aici gasiti reteta clasica a GOGOSILOR PUFOASE.

6 comentarii:

  1. Singurul regret e că nu am facut porție dublă!!Atât de ușor de făcut și atât de bune chiar si pentru cine in bucătărie are 2 mâni stângi ca mine. Vă mulțumesc pentru rețetă, spor în toate.🌸🙏

    RăspundețiȘtergere
  2. Cornelia, ma bucur ca v-au placut gogosile...data viitoare portie dubla, da? :) ! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu, te mai astept si cu alte retete delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2/8/22

    Ce mi buna bucatareasa! 🌸🌸🌸

    RăspundețiȘtergere