27.02.2018

Gogosi pufoase de post

Sunt tare gustoase aceste Gogosi de post. Este un dulce al copilariei pe care mama ni-l facea des....

Daca probati retea mea de Gogosi pufoase de post, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.

loading...

       Ingrediente:
  • 500 g faina(aproximativ)
  • 350 ml apa
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata(7g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita sare
       In plus:
  • 500-600 ml ulei pentru prajit gogosile





Aici gasiti reteta GOGOSILOR TURNATE, CU IAURT.
Aici gasiti reteta clasica a GOGOSILOR.


Mod de preparare:
Punem intr-un vas pe foc zaharul la caramelizat. Cand capata o culoare aurie, turnam apa(atentie la aburi!) si lasam sa dea cateva clocote, pana se dizolva tot zaharul. Dam deoparte si adaugam sarea, esenta si coaja de lamaie. Lasam lichidul sa se raceasca, sa devina doar caldut.
Intr-un bol mai mare cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata o frecati cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam lichidul. Amestecam bine pana se formeaza un aluat.Transferam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul. Il framantam maxim un sfert de ora. Daca aluatul este prea moale, mai adaugam 1-2 linguri cu faina sau daca este prea tare mai adaugam putina apa. Cand este gata il punem din nou in castron si il acoperim cu un prosop. Il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce creste, il punem pe masa de lucru (infainata) si il mai framantam maxim un minut. Il intindem cu sucitorul intr-o foaie de aproximativ 1cm grosime. Cu un cutit taiem foaia de aluat in fasii, apoi in dreptunghiuri. Crestam fiecare dreptunghi in mijloc si scoatem un capat prin crestatura. Puteti decupa aluatul cu un pahar si vor rezulta gogosi rotunde. Le lasam10-15 minute la crescut
Incingem uleiul intr-o cratita si punem gogosile la prajit cu partea de jos (cea de pe masa) in sus si le prajim pe ambele parti la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Le putem tavali prin zahar pudra. sunt delicioase aceste Gogosi de post.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE DE POST.











loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente