29.09.2017

Castraveti in saramura

Ca la orice muraturi, vom folosi legume proaspete. In cazul castravetilor, trebuie sa ii cumparam pe cei care au floare. Cel mai bine este sa ii punem la murat dupa data de 15 septembrie, cand se mai racoreste.


O reteta excelenta de castraveciori crocanti si aromati. Daca probati reteta mea de Castraveti in saramura, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.

loading...
       Ingrediente:
  • 4 kg de castraveti
  • hrean(aproximativ 250 g)
  • 2 capatani usturoi
  • 2 crengute uscate de marar
  • 2 morcov(optional)
  • ardei iuti (optional)
  • boabe de mustar (optional)
  • 6 linguri cu sare grunjoasa pentru muraturi







Aici gasiti reteta CASTRAVETILOR IN OTET(BULGARESTI)
Aici gasiti reteta GOGOSARILOR LA OTET (FARA FIERBERE)



Mod de preparare:
Spalam castravetii in apa rece indepartand coditele si florile. Ii lasam la scurs.
Cand sunt bine scursi ii punem intr-un vas de metal.
Punem pe foc o oala cu 6 litri de apa si adaugam 6 linguri cu sare. Lasam sa fiarba la foc mic. Din momentul in care saramura clocoteste o mai lasam 2-3 minute pe foc, apoi asa fierbinte o turnam peste castraveti. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa stea asa peste noapte. A doua zi scurgem saramura inapoi in oala si o punem pe foc sa clocoteasca. Oparim a doua oara castravetii si ii lasam pana saramura se raceste. Cand este rece, o scurgem din nou in oala .
Asezam castravetii in borcane (am folosit borcane de 800 g) spalate si uscate. Pe fundul borcanelor punem crengute de marar iar printe castraveti punem usturoi, hrean, rondele de morcov, ardei iuti, si boabe de mustar. Punem borcanele cu castraveti pe tavi de metal sau le asezam pe lama unor cutite.
Clocotim din nou saramura, apoi asa fierbinte o turnam cu polonicul in borcane, peste castraveti. Punem capacele, le strangem bine si invelim borcanele cu o patura. Cand se racesc complet le depozitam la loc racoros. Zeama castravetilor se va tulbura putin, dar nu va speriati, in maxim 2 saptamani isi va reveni la normal...se va limpezi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alt eretete de CONSERVE/MURATURI.







loading...

Un comentariu:

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente