29.09.2017

Castraveti in saramura


O reteta buna de castraveti tari si deliciosi.

loading...
       Ingrediente:
  • 4 kg de castraveti
  • hrean(aproximativ 250 g)
  • 2 capatani usturoi

  • 2 crengute uscate de marar
  • 2 morcov(optional)
  • ardei iuti (optional)
  • boabe de mustar (optional)
  • 6 linguri cu sare grunjoasa pentru muraturi






Mod de preparare:
Spalam castravetii in apa rece indepartand coditele si florile. Ii lasam la scurs.
Cand sunt bine scursi ii punem intr-un vas de metal.
Punem pe foc o oala cu 6 litri de apa si adaugam 6 linguri cu sare.Lasam sa fiarba la foc mic. Din momentul in care saramura clocoteste o mai lasam 2-3 minute pe foc, apoi asa fierbinte o turnam peste castraveti.Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa stea asa peste noapte.A doua zi scurgem saramura inapoi in oala si o punem pe foc sa clocoteasca.Oparim a doua oara castravetii si ii lasam pana saramura se raceste. Cand este rece, o scurgem din nou in oala .




Asezam castravetii in borcane (am folosit borcane de 800 g) spalate si uscate. Pe fundul borcanelor punem crengute de marar iar printe castraveti punem usturoi,hrean ,rondele de morcov,ardei iuti, si boabe de mustar.Punem borcanele cu castraveti pe tavi de metal sau le asezam pe lama unor cutite.
Clocotim din nou saramura, apoi asa fierbinte o turnam cu polonicul in borcane ,peste castraveti. Punem capacele, le strangem bine si invelim borcanele cu o patura. Cand se racesc complet le depozitam la loc racoros.
Aici gasiti reteta de castraveti in otet(bulgareseti) 
Sa va fie de folos!






 
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente