19.08.2017

Tort Egiptean

O combinatie perfecta de bezea cu nuci, crema de vanilie si frisca cu krantz....cat de bun este!

Daca probati reteta mea de Tort Egiptean, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...

      Ingrediente
      Pentru o foaie (vom face 4 foi):

  • 2 albusuri 
  • 50 g zahar (2 linguri) 
  • 1/2 lingura faina 
  • 40 g nuci macinate 
  • un varf cutit de sare 
      Crema de vanilie :
  • 8 galbenusuri 
  • 400 ml lapte 
  • 200 g zahar 
  • 100 g faina (4 linguri)
  • 200 g unt 
  • 2 pliculete zahar vanilat Bourbon 
      Crema de frisca:
  • 250 ml frisca lichida 
  • 150 g zahar(6 linguri) 
  • 120 g alune si nuci taiate mai mari 
      Pentru decor:
  • 150 ml frisca batuta 
  • 200 g nuci si alune zdrobite 







Aici gasiti reteta TORTULUI FERRERO ROCHER.
Aici gasiti reteta TORTULUI CIOCOLATOS.



Mod de preparare
Foi:
Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul in doua reprize si mixam pana acesta se dizolva. Incorporam treptat faina si nuca amestecand usor cu o spatula. Intindem bezeaua intr-o forma rotunda(24 cm) tapetata cu hartie de copt. O dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute. Cand este gata, lasam foaia sa se raceasca pe hartia de copt. Procedam la fel si cu celelalte trei blaturi.
Crema de vanilie:
Cu ajutorul telului amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina lingura cu lingura, apoi turnam laptele treptat si omogenizam. Punem amestecul astfel obtinut la fiert intr-un vas cu fund gros si lasam pana crema se ingroasa ca o smantana, apoi adaugam zaharul vanilat. Luam vasul de pe foc,adaugam untul si omogenizam. Acoperim cu folie alimentara si lasam la racit. Cand se raceste impartim crema in patru parti egale.
Crema de frisca:
Punem zaharul intr-o craticioara pe foc mic. Cand acesta se topeste (fara sa se arda) adaugam nucile si alunele zdrobite. Amestecam pana zaharul cuprinde nuca si alunele, apoi turnam totul pe o hartie de copt unsa cu putin ulei. Intindem si lasam sa se raceasca. Cand se raceste bine il macinam marunt si il amestecam cu frisca batuta. Impartim crema in 3 parti egale.
Asamblare:
Dezlipim usor o foaie(blat) de pe hartia de copt si o asezam pe un platou. Peste ea intindem o parte din crema de vanilie, apoi o parte din crema de frisca. Procedam la fel pana la terminarea foilor. Cu crema de vanilie ramasa ungem tortul pe exterior, apoi il acoperim cu nuca si alunele zdrobite. Deasupra ornam cu frisca. Este un tort bun pentru orice ocazie.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente