01.04.2016

Tort ciocolatos (pentru Anul Nou)

Acest tort minunat l-am preparat de Anul Nou(2016) . Daca iubesti ciocolata, cu siguranta o sa-ti placa ... o sa devina preferatul tau.

Daca probati reteta mea de Tort ciocolatos, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
loading...

    
      Ingrediente
      Blat:

  • 3 oua 
  • 100 g zahar 
  • 150 g faina 
  • 30 g cacao 
  • 50 ml ulei 
  • 70 ml apa 
  • o lingurita praf de copt 
  • esenta de rom 
  • un varf cutit de sare 
      Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba 
  • 300 ml frisca lichida 
  • 1 lingurita gelatina 
  • 4 linguri de apa 
      Mousse de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata 50% cacao 
  • 100 g ciocolata cu lapte 
  • 300 ml frisca lichida 
  • 1 lingurita gelatina 
  • 4 linguri apa 
      Banda de ciocolata:
  • 100 g ciocolata 50%cacao 
  • 100 g ciocolata cu lapte 
  • 75 g unt 
  • 1 lingura frisca lichida 
  • plastic pt.ambalat cu bule


 
Aici gasiti reteta TORTULUI CU FRUCTE SI IAURT.

Aici gasiti reteta TORTULUI DIPLOMAT.

Aici am pozat si alte torturi facute dupa aceasta reteta si ornate altfel.



Mod de preparare
Blat:
Turnam apa clocotita peste cacao, amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana zaharul se dizolva complet si obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia racita de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt.Turnam compozitia intr-o forma rotunda(eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea.
Mousse de ciocolata alba:
Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece, pentru 10 minute. Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu. Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba apoi o adaugam in sosul de ciocolata fierbinte si amestecam bine,bine. Lasam sa se raceasca si sa ajunga la temperatura camerei, apoi cu ajutorul mixerului incorporam sosul in frisca batuta.
Mouss-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel prezentat mai sus.
Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou):
Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca, pe baie de aburi. Cand se racoreste, o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului. O lasam sa se intareasca putin, apoi cu atentie o infasuram in jurul tortului (aici ar trebui sa aveti ajutoare ).
Asamblare:
Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu o punga de plastic (folie alimentara), turnam primul strat de mousse de ciocolata alba. Nivelam, scuturam putin forma si o dam 10-15 minute la congelator (crema trebuie sa se intareasca), timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.
Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam si asezam blatul racit presand usor. Il insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita. Dam forma cu tortul la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata. Dam din nout ortul la frigider pentru cel putin 30 de minute, apoi scoatem banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta si/sau ocazie.Acesta a fost tortul meu pentru revelionul 2016...sper ca v-a placut cum mi-a iesit.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete CU TORTURI.

























Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 


loading...

3 comentarii:

  1. Anonim2/4/16

    si apa cat sa fie......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim3/4/16

      cata apa trebuie pt blat,acolo scrie ca se pune apa fierbinte peste cacao ,cata?

      Ștergere
    2. Multumesc in primul rand de atentionare! Am corectat reteta. Se pun 70 ml de apa. O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...