13.08.2017

Nudli (putisoare) cu nuca

Un desert ieftin, usor de facut si delicios. Se pot face si in varianta de post, renuntand la ou si inlocuind untul cu margarina sau ulei.Oricum i-am pregati, sunt foarte gustosi.


loading...
      Ingrediente:
  • 400 g cartofi 
  • aproximativ 150 g faina
  • un ou
  • un praf de sare


      Pentru tavalit nudli
  • 50 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara



Mod de preparare:

Curatam cartofii,ii taiem cubulete  si ii punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 1 litu de apa si o un praf de sare.

Incingem untul intr-o tigaie si adaugam pesmetul si nuca. Amestecam continuu pana se rumeneste usor, apoi dam deoparte si adaugam zaharul si zaharul vanilat.Presaram scortisoara si amestecam bine.

Punem o oala cu 3 litri de apa si o lingurita de sare, pe foc.

Zdrobim cartofii ca pentru piure,ii punem intr-un bol si ii amestecam cu oul si un praf de sare.Framantam adaugand faina treptat.Trebuie sa obtinem un aluat mai moale si usor lipicios.Nu puneti faina  multa ca nudli vor iesi prea tari dupa fierbere.
Presaram faina pe blatul de lucru si rasturnam aluatul. Il impartim in 4 bucati .




Formam din fiecare bucata un sul de aproximativ 30 cm.Taiem cu cutitul si rulam fiecare bucatica in palmele pudrate cu faina. Eu i-am facut cam de marimea  degetului .

II punem in apa clocotita si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata(aproximativ 5 minute). Cand sunt gata ii scoatem cu o spumiera si asa fierbinti ii tavalim prin nuca si pesmetul calit.
Sunt buni si calzi si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti si alte retete cu dulciuri preparate in bucataria mea.













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente