22.05.2016

Papanasi cu branza de vaci si gris


Un desert romanesc foarte cunoscut, usor de preparat si tare, tare bun

loading...

      Ingrediente:
  • 500 g branza de vaci ( am folosit Pilos de la Lidl)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita  bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite  coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit papanasii
  • smantana
  • dulceata (dupa preferinta)

Aici gasiti reteta PAPANASILOR FIERTI.

Aici gasiti reteta de GOGOSI TURNATE CU IAURT


Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam pe rand cu telul: branza, zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet. La sfarsit adaugam treptat faina si framantam. O sa ne iasa un aluat moale, dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii. Nu adaugati mai multa faina pentru ca papanasii nu vor fi pufosi. Branza pe care o folositi trebuie sa fie bine scursa.
Omogenizam  totul, iar dupa ce a stat la s-a odihnit 10-15 minute impartim aluatul in 8 bucati egale.
Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata de aluat si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare, pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.
Incingem uleiul si prajim papanasii pe amblele parti la foc mic spre mediu, pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe hartie absorbanta.
Ii sevim calzi cu smantana si dulceata preferata. DE-LI-CIU!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI














loading...

10 comentarii:

  1. Anonim21/9/16

    Multumesc de reteta! Au iesit deliciosi....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au placut :)O zi frumoasa! <3

      Ștergere
  2. Bună seara!Va rog sa ma iertati dar...brânza de vaci e o brânză sărată.N as vrea sa greșesc.Multumesc.Aaa si branza dulce pe care o gasesc eu e închegată..ca si cum ar fi scoasă din saculet.Proaspătă.E bună?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela,branza de vaci este dulce ..adica branza proaspata. Te pup, o zi frumoasa si sa ai spor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Au ieșit extraordinar de buni!Un deliciu😊Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Ma bucur ca au fost si pe gustul vostru :)

      Ștergere
  5. Intrebare: Aceiasi compozitie(cu aceleasi cantitati),se pot face papanasi fierti si nu prajiti? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria, pentru papanasii fierti inlocuiesti faina cu 200 g gris si renunti la bicarbonat. Restul ingredientelor sunt aceleasi.Te pup si iti multumesc pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim1/10/17

    Asta stiam si eu ,ca se fierb,dar o sa incerc sa ii prajesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte buni si prajiti.Iti multumescpentru vizita, o zi buna!

      Ștergere

Postări populare

Articole recente