22.05.2016

Papanasi cu branza de vaci si gris


Un desert romanesc foarte cunoscut, usor de preparat si tare, tare bun

loading...






      Ingrediente:
  • 500 g branza de vaci ( am folosit Pilos de la Lidl)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita  bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite  coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit papanasii
  • smantana
  • dulceata (dupa preferinta)






Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam cu telul branza , zaharul,zaharul vanilat, grisul,sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet.La sfarsit adaugam treptat faina si framantam. O sa ne iasa un aluat moale, dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.
Omogenizam  totul, iar dupa ce a stat la s-a odihnit 10-15 minute impartim aluatul in 8 bucati egale.






Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata de aluat si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.
Incingem uleiul  si prajim papanasii pe amblele parti la foc mic spre mediu, pana se rumenesc frumos.
Ii scoatem pe hartie absorbanta.
Ii sevim calzi cu smantana si dulceata preferata.
Sa va fie de folos!
















loading...
loading...

8 comentarii:

  1. Anonim21/9/16

    Multumesc de reteta! Au iesit deliciosi....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au placut :)O zi frumoasa! <3

      Ștergere
  2. Bună seara!Va rog sa ma iertati dar...brânza de vaci e o brânză sărată.N as vrea sa greșesc.Multumesc.Aaa si branza dulce pe care o gasesc eu e închegată..ca si cum ar fi scoasă din saculet.Proaspătă.E bună?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela,branza de vaci este dulce ..adica branza proaspata. Te pup, o zi frumoasa si sa ai spor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Au ieșit extraordinar de buni!Un deliciu😊Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Ma bucur ca au fost si pe gustul vostru :)

      Ștergere
  5. Intrebare: Aceiasi compozitie(cu aceleasi cantitati),se pot face papanasi fierti si nu prajiti? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria, pentru papanasii fierti inlocuiesti faina cu 200 g gris si renunti la bicarbonat. Restul ingredientelor sunt aceleasi.Te pup si iti multumesc pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere

});

Articole recente