12.09.2016

Galuste cu prune


Bun si usor de preparat .
loading...
      Ingrediente
      Aluat:

  • 1 kg prune
  • 1 kg cartofi
  • 250 g faina
  • 2 linguri gris
  • 2 oua medii
  • sare

      Pentru tavalit galustile:
  • 250 g zahar
  • 400 g pesmet
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurite scortisoara





Mod de preparare:
Spalam prunele,le stergem apoi le crestam si le scoatem samburele .Le presaram cu 2-3 linguri de zahar pe interior si exterior.
Curatam, spalam si taiem cartofii in cubulete. Ii punem la fiert cu un praf de sare.Cand sunt fierti ii punem la scurs si racit intr-o strecuratoare.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam pesmetul. Amestecam continuu pana se rumeneste usor, apoi dam deoparte si adaugam zaharul si zaharul vanilat.Presaram scortisoara si amestecam bine.





Cand s-au racit cartofii ii pasam ca pentru piure si ii amestecam cu ouale, un praf de sare, grisul si faina.Va rezulta un aluat mai moale si usor lipicios.
Cu mainile pudrate in faina rupem cate o bucatica de aluat, o aplatizam si punem in mijloc cate o pruna. Invelim pruna in aluat si o sigilam bine. Fierbem galustile in apa clocotita in care am pus un praf de sare. Cand galustile se ridica la suprafata(dupa cca 5 minute),le scoatem cu o paleta si le tavalim prin compozitia de pesmet si zahar. 
Sa va fie de folos!












loading...
loading...

Un comentariu:

  1. Le faceva mereu mama mea. Imi plac foarte mult.purtati. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere

p.b.
});

Articole recente