Translate

12.09.2016

Galuste cu prune

Bune si usor de preparat. Prunele le putem inlocui cu piersici sau caise. Recomad cu drag sa le faceti si voi!


Daca probati reteta mea de Galuste cu prune,  va astep cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.



loading...
       Ingrediente
       Aluat:

  • 1 kg prune 
  • 1 kg cartofi 
  • 250 g faina 
  • 2 linguri gris 
  • 2 oua medii 
  • sare
      Pentru tavalit galustile:
  • 250 g zahar 
  • 400 g pesmet 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • 3 linguri ulei 
  • 2 lingurite scortisoara


Aici gasiti reteta prajiturii CARTOF.
Aici gasiti reteta desertului LAPTE DE PASARE.


Mod de preparare:
Spalam prunele, le stergem,  le crestam si le scoatem samburii. Le presaram cu 2-3 linguri de zahar pe interior si exterior.
Curatam, spalam si taiem cartofii in cubulete. Ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii punem la scurs si racit intr-o strecuratoare.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam pesmetul. Amestecam continuu pana se rumeneste usor, apoi dam deoparte si adaugam zaharul si zaharul vanilat. Presaram scortisoara si amestecam bine. Pasam cartofii raciti  ca pentru piure si ii amestecam cu ouale, un praf de sare, grisul si faina.Va rezulta un aluat mai moale si usor lipicios.
Cu mainile pudrate cu faina rupem cate o bucatica de aluat, o aplatizam si punem in mijloc cate o pruna. Invelim pruna in aluat si o sigilam bine. Fierbem galustile in apa clocotita in care am pus un praf de sare. Cand galustile se ridica la suprafata(dupa cca 5 minute), le scoatem cu o paleta si le tavalim prin compozitia de pesmet si zahar. Cred ca stiti si voi...sunt delicioase!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

5 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...