06.07.2017

Pui marinat in sos de iaurt



O friptura aromata, frageda si cu un gust deosebit.

loading...
       Ingrediente:
  • 4 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 350 g iaurt gras
  • 4 catei mari de usturoi

  • 1 lingurita amestec de ierburi aromate(oregano,busuioc, maghiran)
  • 2 linguri ulei
  • o lamaie
  • sare
  • piper




Mod de preparare:

Spalam pulpele de pui ,le tamponam cu prosoape absorbante si le punem intr-un bol.Le asezonam cu sare si piper.Taiem lamaia in felii .Stoarcem feliile de lamaie peste carne si o “masam” bine . Acoperim bolul si il punem in frigider pentru aproximativ o ora.

Facem un sos din iaurt,usturoiul zdrobit sare si ierburile aromate.Turnam sosul peste carne,amestecam bine sa fie toata acoperita si lasam la frigider cel putin2-3 ore (de preferat peste noapte).






Cand timpul de stat la frigider a trecut punem pulpele si sosul intr-o tava (scoatem feliile de lamaie) ,stropim cu doua linguri de ulei si dam tava la cuptor(190-200 grade). Lasam aproximativ o ora ,pana pulpele se rumenesc frumos.Servim cu garnitura preferata.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea. 


loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente