27.07.2017

Crochete din dovlecei

Dietetic, gustos si usor de facut. Reteta de inspiratie o gasiti aici.


loading...

       Ingrediente:
  • 500 g dovlecei (cantariti fara  coaja si seminte)
  • 200 g iaurt gras
  • 2 linguri ulei
  • 50 g pesmet
  • 100 g telemea uscata
  • sare
  • boia



Mod de preparare:
Spalam dovleceii ,ii stergem apoi ii curatam de coaja.Ii taiem pe jumatate si cu o lingurita le scoatem semintele .Taiem fasii lungi de aproximativ 7-8 centimetri si grosimea cam de un deget. Ii presaram cu sare si ii lasam intr-o strecuratoare la scurs aproximativ o jumatate de ora.

Intr-un bol amestecam iaurtul cu uleiul si adaugam dovleceii scursi. Amestecam bine ca iaurtul sa cuprinda toate bucatile de dovlecel.





Separat in alt bol amestecam pesmetul cu telemeaua rasa si putina boia.Tavalim bucatile de dovlecei prin acest amestec si le asezam intr-o tava in care am pus  hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o jumatate de ora pana bucatile de dovlecel sunt bine patrunse si usor rumenite. Noi le-am servit cu paine prajita si sos tzatziki (gasiti aici reteta)
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.










loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca ati incercat reteta si ca v-a placut. Arata minunat! Pofta buna! :)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente