15.07.2017

Clatite din dovlecei

Moi, fine si cu un gust aparte...deliciu de vara!


loading...
       Ingrediente:
  • 800 g dovlecei 
  • 4 oua medii
  • 300 g iaurt gras
  • 10 linguri rase cu faina(aproximativ 150g)
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper


Aici gasiti reteta CHIFTELELOR DIN DOVLECEI.


Mod de preparare:
Decojim dovleceii  si ii dam pe razatoarea cu orificii mici. Nu este nevoie sa ii stoarcem de zeama. Adaugam peste ei ouale batute cu furculita, iaurtul, uleiul, faina si verdeata tocata marunt. Amestecam bine cu lingura sa se omogenizeze. Ne va iesi un aluat mai subtire. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem pe foc o tigaie de teflon (a mea are 28 cm diametrul), o ungem cu ulei si cand se incinge  luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam in centrul ei.






O rotim ca aluatul sa cuprinda toata suprafata iar daca este nevoie mai intindem aluatul cu lingura. Coacem clatitele aproximativ cate doua minute pe ambele parti .Ungem tigaia cu ulei la fiecare clatita. Eu am umplut clatitele cu un amestec de telemea si branza de vaci in care am adaugat marar, dar le puteti umple cu cascaval(cat sunt calde), cu urda ,branza de burduf, sau le puteti servi ca atare sau cu diverse sosuri.Sunt bune si calde si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.Aici gasiti si alte retete cu APERITIVE/GARNITURI.










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente