03.12.2016

Rulouri cu crema de vanile


Am achizitionat niste forme de rulouri asta vara, si inca nu le facusem “proba”,asa ca m-am pus pe treaba 😉

loading...

    Ingrediente
    Rulouri:

  • 300 g faina(aproximativ) 
  • 1 ou 
  • 4 linguri zahar 
  • 50 ml ulei 
  • 50 ml lapte 
  • o lingura untura solida 
  • o lingurita amoniu de prajituri stins in otet 
  • o lingurita esenta de vanilie 
  • un varf cutit de sare 

     Crema:
  • 500 ml lapte 
  • 100 g unt gras(82% grasime) 
  • 150 g zahar (sau dupa gust) 
  • 3 gabenusuri 
  • 4 linguri faina 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • o esenta de vanilie 


Mod de preparare:

Rulouri: punem intr-un bol toate ingredientele, mai putin faina. Mixam pana se topeste zaharul ,apoi adaugam faina treptat si amestecam cu mainile. Transferam aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si il framantam pana ce devine suficient de tare si poate fi intins .Daca aluatul o cere, mai adaugam 1-2 linguri de faina. Infoliem aluatul si il dam la frigider pentru o jumatate de ora.





Dupa ce aluatul a stat la frigider, il impartim in patru si intindem fiecare parte intr-o foaie subtire.Taiem fasii de aproximativ 2 cm latime pe care le rulam pe forme metalice. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou (optional).Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu ,pentru aproximativ 15-20 de minute,pana se rumenesc putin. Cand se racoresc indepartam usor formele .

Crema: intr-o craticioara amestecam faina cu zaharul si zaharul vanilat.Turnam laptele in fir subtire si amestecam cu telul ca sa nu faca cocoloase. Adugam galbenusurile, amestecam bine si punem vasul pe foc mic. Amestecam continuu pana crema se ingroasa. O dam deoparte si cand se racoreste adaugam esenta si untul moale. Omogenizam si lasam crema sa se raceasca.

Cu ajutorul unui posh umplem rulourile cu crema.A doua zi rulourile sun tocmai bune de servit.Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati dinbucataria mea.



























loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente