29.06.2017

Tocanita(zacusca) cu carne de pasare

Un preparat gustos si satios.


loading...
       Ingrediente:
  • 2 pulpe si un piept de pui(am avut de curte)
  • 1 kg vinete
  • 1/2 ardei gras rosu 
  • 3-4 cepe

  • 300 ml suc de rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel



Mod de preparare:
Coacem vinetele si ardeii.
Curatam vinetele de coaja si le lasam la scurs.
Curatam ardeii de coaja, cotoare si seminte si ii lasam la scurs.
Taiem ardeii in fasii potrivite si tocam vinetele.
Ceapa o curatam, spalam si o tocam solzisori.
Incingem uleiul intr-o cratita si rumenim carnea de pui pe ambele parti.
Cand este gata, scoatem bucatile de carne si in acelasi ulei punem ceapa.




Adaugam ardeiul cand ceapa s-a inmuiat putin,amestecam si dupa 1-2 minute punem vinetele.
Turnam sucul de rosii,punem din nou  bucatile de pui si  condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam cratita la cuptorul incins la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute.Daca folositi pui din comert lasati mai intai cratita cu legume 10 minute la cuptor si apoi adaugati puiul.
Cand legumele si carnea sunt bine patrunse presaram deasupra patrunjel tocat.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti reteta cu ZACUSCA DE VINETE.








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente