11.01.2018

Friptura de pasare cu sos de rosii si usturoi

Aceasta friptura de pasare se poate servi cu garnitura de orez, piure, paste, sau se serveste simpla, cu paine...un deliciu!😋



Daca probati reteta mea de Friptura de pasare cu sos de rosii si usturoi, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

    
    Pentru aceasta reteta am folosit:
  • pieptul si copanele de la o gaina de tara grasa si frumoasa
  • o capatana de usturoi
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri cu pasta de ardei si rosii(preparate ca aici)
  • boia dulce 
  • sare
  • piper macinat
  • cateva frunze de patrunjel




Mod de preparare:
Am portionat pieptul si copanele gainii, le-am spalat si le-am pus la fiert intr-o oala cu apa. Am adaugat o frunza de dafin si un varf cutit de sare. Am lasat sa  fiarba pana carnea s-a patruns mai bine de jumatate. Am inlaturat spuma ori de cate ori s-a format.
Cand a fost gata, am transferat bucatile de carne intr-o cratita si am turnat supa (din care a fiert) pana la nivelul lor.
Am pus pasta de ardei si rosii, sare, piper macinat si boia. Am dat vasul la cuptor pana carnea s-a fragezit bine si zeama a mai scazut si s-a format un sos.
Am adaugat usturoiul zdrobit si am mai lasat-o maxim 10 minute in cuptor. La sfarsit am presarat cateva fire de patrunjel tocate marunt. Ce bunatate...si simplu de facut! 
Se poate face si cu carne din comert procedand la fel cum am scris mai sus. Pasta de ardei si rosii se poate inlocui cu pasta sau suc de rosii....sa aveti spor si pofta buna!💜
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. 
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu preparate din CARNE/PESTE.






8 comentarii: