20.01.2020

Negresa - reteta rapida

Va propun sa faceti acest desert cu care ii puteti cuceri usor pe cei dragi voua. Este un desert simplu de facut, ieftin, spornic si delicios.


Daca probati reteta mea de Negresa-reteta rapida, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
     
loading...
      Ingrediente:
  • 3 oua
  • 250 g zahar(o cana cu capacitatea de 250 ml)
  • 125 ml ulei(o jumatate de cana)
  • 375 ml lapte( o cana si jumatate)
  • 450 g faina(3 cani)
  • 75 g cacao (3 linguri)
  • un borcanel gem de prune(borcan de 400 g)
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet
  • 1 lingura esenta de rom
  • ¼ lingurita sare





Aici gasiti reteta NEGRESEI CU GEM SI BEZEA.


Mod de preparare:

Tapetam o tava(25x35 cm) cu hartie de copt. Udam tava inainte(in interior), ca hartia sa se aseze mai bine in ea. Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C ). Cernem faina impreuna cu cacao si le amestecam.
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt vas, adaugam sarea si zaharul peste ele si le mixam 2-3 minute pana se albesc. Turnam in fir subtire (ca la maioneza) uleiul in timp ce mixam. Punem treptat si gemul. Cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam amestecul de faina si cacao alternand cu laptele. Spre sfarsit adaugam esenta si bicarbonatul stins in otet.
Turnam compozitia in tava pregatita dinainte si o dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana trece testul scobitorii(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este coapta). Cand negresa noastra este gata o lasam sa se raceasca, apoi o portionam si o pudram cu putin zahar pudra. Daca doriti, ii puteti face o glazura iefina si rapida- retea glazurii o gasiti aici. De asemenea puteti incorpora in negresa o mana de miez de nuca tocat marunt sau stafide. Gemul de prune se poate inlocui cu gemul care va place. Sa va fie de folos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
loading...

6 comentarii:

  1. F buna si usor de preparat... 👌

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este...simpla si delicioasa! Pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
  2. F gustoasă! Si usor de facut! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat ieri reteta.Mi se pare bună.Eu am pus doar 200 de grame de zahar si ceva mai mult lapte, pentru ca nu îngloba tot amestecul de făină si cacao(am folosit Băneasa 000).
    Nu stiu daca am greșit ceva, dar la mine a crăpat. Am vazut ca doamnei nu i se întâmplă asa...poate ca trebuia mai puțin bicarbonat..
    Pe de alta parte, mi se pare muult mai bună a doua zi..a tras mai bine (aseară era mai uscată).
    Oricum, o rețetă simpla, cu ingrediente la îndemână, pe care cu siguranță o s-o mai fac.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Probabil ca faina avea un grad de umiditate mai mic. Si la mine mai crapa cateodata...incearaca sa pui mai putin bicarbonat dar sa nu reduci prea mult cantitatea. Pup, o zi frumoasa!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).