28.07.2017

Ciorba de ciuperci Pleurotus

Nu mancasem niciodata o ciorba de ciuperci....va spun cu mana pe inima, mi-a placut enorm. Aromata, acrisoara si fina 😋. Am trecut-o la favorite si abia astept sa o repet.💜
Daca probati reteta mea de Ciorba de ciuperci Pleurotus  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente:
  • 500 g ciuperci Pleurotus
  • o ceapa
  • un morcov
  • o radacina patrunjel
  • radacina telina(cat un ou)
  • un gogosar murat
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana grasa
  • otet (dupa gust)
  • 7-8 boabe de piper
  • sare
  • cateva fire de patrunjel





Mod de preparare:
Trecem ciupercile sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Curatam ceapa, morcovul, patrunjelul si telina, apoi le spalam. Ceapa o tocam marunt, iar radacinoasele le dam pe razatoarea fina. Taiem ciupercile si piciorusele acestora in fasii. Piciorusele le vom taia in fasii mai subtiri deoarece fierb putin mai greu.
Incingem uleiul in oala in care vom pregati ciorba si adaugam legumele peste care punem un varf cutit de sare. Le calim 2-3 minute doar cat  sa se inmoaie, fara sa se prajeasca/arda, apoi turnam aproximativ 2 litri de apa. Punem si boabele de piper. Acoperim partial oala cu capac si lasam totul sa fiarba la foc potrivit. Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam ciupercile si gogosarul taiat in fasii. 
Daca vi se pare ca apa a scazut prea mult mai completati cu apa fierbinte. Cand toate legumele sunt fierte adaugam otet si sare dupa gust. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si oprim focul de sub oala. Intr-un castron amestecam bine galbenusurile cu smantana, apoi diluam cu doua polonice din ciorba fierbinte. Ciorba o vom pune treptat in timp ce amestecam cu telul.
Turnam in fir subtire amestecul in oala cu ciorba(la fel, amestecam cu telul), apoi adaugam patrunjel tocat. Servim ciorba cu ardei iute, mujdei de usturoi si painica proaspata. Deliciu😋!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru SUPA DE PASARE CU GALUSTE.

19 comentarii:

  1. Superb! Se poate face și cu alt fel de ciuperci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se pot folosi si alte ciuperci, doar ca ciorbita o sa iasa mai inchisa la culoare. Iti multumesc pentru vizita si iti doresc o zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Nu am facuto niciodata dar am sa incerc. Multumiri pentru retete.

      Ștergere
    3. Anonim3/1/23

      Doresc sa mă înscriu și eu Angela

      Ștergere
    4. Buna, Angela! Te astept , cu drag, pe grup: https://www.facebook.com/groups/Bunatati

      Ștergere
  2. Foarte buna si eu am folosit mai multe feluri de ciuperci si a iesit super buna...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu mai multe feluri de ciuperci este si mai buna. O zi frumoasa si iti multumesc pentru vizita

    RăspundețiȘtergere
  4. Că aspect super cred că și gust este bun . O sa incerc și eu să fac . Mulțumim Gicuta.!��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Iti multumesc si eu pentru vizita! <3

      Ștergere
  5. An facut si e foarte buna ! Multumim pt retete.

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat♥️. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Am făcut-o,e o grozavie!!! Mulțumesc mult. Recomand tuturor ♥️

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim8/11/22

    Mulțumim pentru rețetă !

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim8/11/22

    Da,este foarte bună am făcut și eu mai demult ptr.o familue la care le gateam.👍🙋‍♀️

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!