13.04.2017

Tort Dobos

Blaturi subtiri de pandispan si crema densa de ciocolata ...combinatia perfecta!



loading...


      Ingrediente
      Foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 pliculetete zahar vanilat

      Crema:
  • 300 g unt 82%grasime
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata 75%cacao
  • 100 g ciocolata 50% cacao
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
      Caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita otet
     Decor(optional):
  • 1 cana nuca taiata
  • 50 g ciocolata topita intr-o lingurita de unt




Mod de preparare:
Inainte de a ne apuca de pregatirea folior taiem 6 coli de hartie de copt pe care trasam in mijloc, cu creionul, cate un cerc de 22 cm diametrul. Aprindem cuptorul la foc potrivit (180 grade)
Foile:
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul,  zaharul vanilat si mixam pana acesta se topeste .
Batem galbenusurile cu telul impreuna cu uleiul pus ca la maioneza, apoi il incorporam in albusuri.La sfarsit adaugam treptat faina cernuta, amestecand cu o spatula.

Impartim aluatul in sase parti egale(eu l-am cantarit). In tava unsa cu puti ulei asternem cate o coala din  hartia pregatita. Intindem o parte din aluat cat tine cercul trasat si dam tava la cuptor pentru aproximativ 7-8 minute, pana foaie se aureste pe margini. Cand foaia este coapta trecem cu lama cutitului pe sub ea ca sa o desprindem de pe hartie. Coacem toate foile si le lasam sa se raceasca fara sa le suprapunem. Foaia cea mai frumoasa o oprim pentru a o imbraca in caramel.




Crema:
Batem ouale intregi cu zaharul pana acestea se albesc. Le punem la fiert pe baie de aburi si amestecam cu telul  pana se ingroasa ca o smantana. Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Omogenizam si lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma si adugam treptat amestecul racit de oua si ciocolata. Adaugam si cacaoa treptat, apoi aromatizam cu esenta.
Caramel:
Punem zaharul intr-o craticioara pe foc mic si il lasam sa se topeasca, fara sa se arda. Cand s-a topit, dam craticioara deoparte si adaugam otetul.Turnam imediat caramelul peste foaia de blat oprita si il intindem pe toata suprafata. Lasam un minut sa se racoreasca si taiem foaia in 16 triunghiuri  cu un cutit trecut prin unt.
Asamblare:
Umplem foile cu crema avand grija sa pastram 3-4 linguri pentru a imbraca intr-un strat subtire tortul. Acoperim marginile tortului cu nuci taiate, iar deasupra asezam triunghiurile glazurate.
Cu ajutorul unei seringi de bucatarie trasam linii cu ciocolata topita, pe marginile triunghiurilor, iar in mijloc presaram putina nuca tocata.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de TORTURI.

















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente