13.04.2017

Tort Dobos

Blaturi subtiri de pandispan si crema densa de ciocolata ...combinatia perfecta!
loading...




      Ingrediente
      Foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 pliculetete zahar vanilat
  • un varf cutit de sare


      Crema:
  • 300 g unt 82%grasime
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata 75%cacao
  • 100 g ciocolata 50% cacao
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
      Caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita otet
     Decor(optional):
  • 1 cana nuca taiata
  • 50 g ciocolata topita intr-o lingurita de unt




Mod de preparare:
Inainte de a ne apuca de pregatirea folior, taiem 6 coli de hartie de copt pe care trasam in mijloc cu creionul cate un cerc de 22 cm diametrul.Aprindem cuptorul la foc potrivit (180 grade)
Foile:
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul , zaharul vanilat si mixam pana acesta se topeste .
Batem galbenusurile cu telul impreuna cu uleiul pus ca la maioneza apoi il incorporam in albusuri.La sfarsit adaugam treptat faina cernuta, amestecand cu o spatula.

Impartim aluatul in sase parti egale(eu l-am cantarit) .In tava unsa cu puti ulei asternem cate o coala din  hartia pregatita .Intindem o parte din aluat cat tine cercul trasat si dam tava la cuptor pentru aproximativ 7-8 minute, pana foaie se aureste pe margini.Cand foaia este coapta trecem cu lama cutitului pe sub ea ca sa o desprindem de pe hartie. Coacem toate foile si le lasam sa se raceasca fara sa le suprapunem.Foaia cea mai frumoasa o oprim pentru a o imbraca in caramel.




Crema:
Batem ouale intregi cu zaharul pana acestea se albesc. Le punem la fiert pe baie de aburi si amestecam cu telul  pana se ingroasa ca o smantana .Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Omogenizam si lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma si adugam treptat amestecul de oua si ciocolata racit. Adaugam si cacaoa treptat apoi aromatizam cu esenta.
Caramel:
Punem zaharul intr-o craticioara pe foc mic si il lasam sa se topeasca fara sa se arda.Cand s-a topit, dam craticioara deoparte si adaugam otetul.Turnam imediat caramelul peste foaia de blat oprita si il intindem pe toata suprafata.Lasam un minut sa se racoreasca si taiem foaia in 16 triunghiuri  cu un cutit trecut prin unt.
Asamblare:
Umplem foile cu crema avand grija sa pastram 3-4 linguri  pentru a imbraca intr-un strat subtire tortul. Acoperim marginile tortului cu nuci taiate iar deasupra asezam triunghiurile glazurate.
Cu ajutorul unei seringi de bucatarie trasam linii cu ciocolata topita pe marginile triunghiurilor iar in mijloc presaram putina nuca tocata.
Mai jos am atasat si cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete de torturi delicioase ,preparate in bucataria mea.



















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente