13.04.2017

Tort Diplomat (de Pasti)

Un tort simplu si delicios pe care l-am facut acum 2 ani, inspirandu-ma de aici.



loading...




      Ingrediente
      Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu varf faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita coaja de lamaie 
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt (optional)
  • un varf cutit de sare


      Crema:
  • 5 oua mari
  • 300 g zahar
  • coaja de la o portocala
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cutie ananas
  • 500 ml frisca lichida
      Pentru ornat:
  • 250-300 ml frisca lichida batuta
  • bomboane colorate
  • 1 iepuras de ciocolata
  • colorant alimentar verde




Mod de preparare
Blat :
Separam albusurile de galbenus.Mixam albusurile spuma cu sarea ,apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana acesta se topeste.Batem galbenusurile cu telul adaugand  uleiul pus ca la maioneza ,dupa care le adaugam in albusuri.Aromatizam cu esenta de vanilie si coaja de lamaie. Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cernuta cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o forma rotunda (20 cm diametrul) unsa cu unt si tapetata cu faina(sau cu hartie de copt).Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu  pentru aproximativ 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Cand batul se raceste il taiem in doua.
Crema: 
Amestecam ouale cu zaharul si le punem la fiert pe baie de aburi.Amestecam cu telul pana devin ca o smantana mai groasa. Cand s-au ingrosat adaugam coaja de portocala apoi gelatina pe care am hidratat-o 10-15 minute in 150 ml apa rece.Amestecam , lasam sa se raceasca bine apoi adaugam 500 ml frisca batuta si mixam pana la omogenizare. Punem si ananasul scurs si  taiat cubulete.




Asamblare:
Imbracam forma in care am copt blatul cu folie alimentara ,intindem jumatate din crema, apoi punem o foaie de blat pe care o insiropam cu suc din compotul de ananas.
Asezam restul de crema si cealalta foaie de blat pe care, la fel ,o insiropam . Dam la frigider cateva ore (de preferat peste noapte) apoi rasturnam tortul pe un platou si scoatem folia cu grija.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca. In frisca ramasa adaugam colorant verde alimentar si decoram dupa imaginatie.Deasupra tortului, in mijloc, asezam iepurasul si bombonele de jur in prejurul lui.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.






loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente