Translate

09.07.2016

Tort Diplomat cu fructe

Racoritor, usor de preparat, aspectuos si delicios. Puteti folosi fructe la alegere...fructe de sezon sau din compot.

Daca probati reteta mea de Tort Diplomat cu fructe, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...
      Ingrediente:
  • 5 oua 
  • 250 g zahar 
  • 250 g piscoturi 
  • 500 ml frisca lichida 
  • o cutie compot fructe tropicale 
  • visine 
  • 2 plicuri gelatina (a cate 10 g) 
  • 4 plicuri zahar vanilat 
  • coaja de la o portocala 
  • 150 ml apa 
  • un varf cutit de sare
      Pentru decor:
  • 300 ml frisca lichida 
  • 4 pliculete zahar vanilat 
  • o capsuna 
  • caise 
  • nectarine 
  • kiwi 
  • visine 
  • ½ pliculet Tort- gelee transparent 

Aici gasiti reteta TORTULUI CU CREMA DE  IAURT SI FRISCA.
Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.


Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, pana acestea se albesc. Le punem intr-un vas pe foc mic(sau pe baie de aburi) si le lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana. In acest timp amestecam continuu. La sfarsit aromatizam cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa. Amestecam bine, iar cand se raceste adaugam treptat 500 ml frisca batuta. Mixam la viteza mica pana la omogenizare.
Punem fructele din compot la scurs intr-o strecuratoare. Cu sucul din compot vom inmuia piscoturile. Scoatem samburii visinelor si le rupem in jumatati. Le lasam si pe ele la scurs.
Intr-o forma(26 cm diametrul) cu inel detasabil asezam un rand de piscoturi trecute rapid prin compotul de fructe tropicale. Turnam o parte din crema, nivelam, asezam fructe tropicale si visine, acoperim cu crema, apoi punem din nou un rand de piscoturi insiropate.
Repetam operatiunea cu crema si fructe. Dam forma ½ de ora la frigider, cat sa se intareasca putin crema, ca sa putem aseza fructele.
Ornam tortul cu fructe, dupa imaginatia fiecaruia dintre noi.
Preparam Tort gelee-ul dupa instructiunile de pe ambalj si-l turnam cu lingura deasupra fructelor. Dam tortul la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte (noi l-am consumat dupa 3 ore, dar si asa a fost bun :) ).
Dupa acest timp, scoatem tortul din frigider, indepartam inelul detasabil al formei, il asezam pe un platou si-l ornam pe margini cu frisca batuta. Este un tort racoritor si tare gustos.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.Aici gasiti mai multe retete cu TORTURI.












Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

Un comentariu:

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Gogonele murate

Gogonelele, se termina printre primele muraturi. Ies crocante si aromate. Recomand cu drag reteta! Daca probati reteta mea de Gogone...