Daca probati reteta mea de Tort Diplomat cu fructe, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
Punem fructele din compot la scurs intr-o strecuratoare. Cu sucul din compot vom inmuia piscoturile. Scoatem samburii visinelor si le rupem in jumatati. Le lasam si pe ele la scurs.
*
Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana acestea se albesc, apoi le fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana mai subtire. La sfarsit vom aromatiza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa. Amestecam bine. Cand se raceste complet incorporam frisca batuta. O adaugam treptat mixand la viteza mica.
Intr-o forma rotunda(24 cm diametrul) cu inel detasabil asezam un rand de piscoturi trecute rapid prin zeama din compotul de fructe. Punem o parte din crema, apoi nivelam. Asezam fructe tropicale si visine, acoperim cu crema, apoi punem din nou un rand de piscoturi insiropate.
Repetam operatiunea cu crema si fructe. Dam forma ½ de ora la frigider cat sa se intareasca putin crema ca sa putem aseza fructele.
Ornam tortul cu fructe.... dupa imaginatia fiecaruia.
Preparam Tort gelee-ul dupa instructiunile de pe ambalj si-l turnam cu lingura deasupra fructelor. Dam tortul la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte (noi l-am consumat dupa 3 ore....am avut musafiri, dar si asa a fost bun 😊).
Dupa acest timp, scoatem tortul din frigider, indepartam inelul detasabil al formei, il asezam pe un platou si-l ornam pe margini cu frisca batuta. Este un tort racoritor si tare gustos.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu TORTURI.
Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.
- 5 oua
- 250 g zahar
- 250 g piscoturi
- 500 ml frisca lichida
- o cutie compot fructe tropicale
- visine
- 2 plicuri gelatina (a cate 10 g)
- 4 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o portocala
- 150 ml apa
- un varf cutit de sare
- 300 ml frisca lichida
- 4 pliculete zahar vanilat
- o capsuna
- caise
- nectarine
- kiwi
- visine
- ½ pliculet Tort- gelee transparent
Punem fructele din compot la scurs intr-o strecuratoare. Cu sucul din compot vom inmuia piscoturile. Scoatem samburii visinelor si le rupem in jumatati. Le lasam si pe ele la scurs.
*
Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana acestea se albesc, apoi le fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana mai subtire. La sfarsit vom aromatiza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa. Amestecam bine. Cand se raceste complet incorporam frisca batuta. O adaugam treptat mixand la viteza mica.
Intr-o forma rotunda(24 cm diametrul) cu inel detasabil asezam un rand de piscoturi trecute rapid prin zeama din compotul de fructe. Punem o parte din crema, apoi nivelam. Asezam fructe tropicale si visine, acoperim cu crema, apoi punem din nou un rand de piscoturi insiropate.
Repetam operatiunea cu crema si fructe. Dam forma ½ de ora la frigider cat sa se intareasca putin crema ca sa putem aseza fructele.
Ornam tortul cu fructe.... dupa imaginatia fiecaruia.
Preparam Tort gelee-ul dupa instructiunile de pe ambalj si-l turnam cu lingura deasupra fructelor. Dam tortul la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte (noi l-am consumat dupa 3 ore....am avut musafiri, dar si asa a fost bun 😊).
Dupa acest timp, scoatem tortul din frigider, indepartam inelul detasabil al formei, il asezam pe un platou si-l ornam pe margini cu frisca batuta. Este un tort racoritor si tare gustos.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu TORTURI.
Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.
Very cool thanks
RăspundețiȘtergere