07.11.2016

Cozonac Rosenkranz

Un cozonac cu aspect deosebit si gust pe masura.


loading..

       Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 2 oua mari
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 25 g drojdie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare

       Pentru caramel:
  • 10 linguri de zahar
       Pentru crema de unt:
  • ½ pachet de unt gras (125 g)
  • 6 linguri de zahar
       In plus:
  • 1 cana nuca macinata




Mod de preparare:
Punem intr-un vas laptele caldut si-l amestecam cu 3 linguri de zahar,zaharul vanilat si drojdia. Intr-un castron cernem faina si facem o adancitura in mijloc.Adaugam ouale, sarea esenta de vanilie,coaja de lamaie apoi amestecam. Incepem sa framantam turnand laptele putin cate putin . Framantam 10-15 minute apoi lasam aluatul deoparte.

Caramelizam cele 10 linguri de zahar intr-o cratita(diametrul24 cm) .Imbracam fundul si peretii cratitei cu caramelul, prin miscari circulare.





Intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru infainata, intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime. Ungem foaia de aluat cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. Peste unt presaram nuca macinata si apasam usor. Rulam aluatul si il taiem in 7 bucati. Punem rulourile taiate in picioare peste caramel, lasand spatiu intre ele. Lasam la crescut o ora.

Dupa ce au crescut dam cratita la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 35-40 de minute .Imediat cum scoatem cozonacul din cuptor il rasturnam pe un platou.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea. 








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente