04.12.2017

Baigli-cozonacei cu umplutura de nuca si mac


Atat pot sa spun...sunt super deliciosi!

loading...
       Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri (albusurile le vom folosi la umplutura)
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g unt
  • 50 g untura
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • un cubulet drojdie(25g)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o fiola esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare

      Umplutura de nuca:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 albusuri
  • putina sare
      Umplutura de mac:
  • 200 g seminte de mac macinate
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 albusuri
      Pentru uns:
  • 2 galbenusuri amestecate cu 3-4 linguri de lapte(albusurile le vom folosi la umplutura)




Aici gasiti reteta COZONACILOR CU UMPLUTURA DE NUCA SI RAHAT


Mod de prepapare:
Prima data ne ocupam de umplutura de nuca :punem intr-o craticioara pe foc mic laptele si zaharul. Cand zaharul se topeste luam craticioara de pe foc si turnam amestecul fierbinte peste nuca. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Pentru umplutura de mac procedam la fel.

Cernem faina int-un bol si o amestecam cu untul solid si untura. Adaugam galbenusurile, drojdia lichefiata cu o lingurita de zahar, coaja de lamaie, esenta, zaharul si smantana. Incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut. In functie de calitatea fainii putem mari sau reduce cantitatea de lapte. Framantam aproximativ un sfert de ora pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Cand este gata infoliem aluatul si il punem pentru o jumatate de ora in frigider.

In acest timp batem spuma albusurile (4 ) cu un varf de cutit de sare si le incorporam usor in umplutura de nuca si mac.





Scoatem aluatul din frigider si il impartim in patru bucati. Intindem cate o bucata de aluat intr-o foaie de aproximativ30x35 cm. Pe 2 foi adaugam compozitia cu nuca si pe celelalte 2 compozitia de mac. Rulam cat putem de strans si le asezam intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Facem 3-4 intepaturi cu scobitoarea in fiecare rulou, le ungem cu amestecul de galbenus si dam tava la frigider pentru 10 minute.  Inainte de a pune tava in cuptorul preincalzit (foc mediu) mai ungem odata rulourile cu galbenus. Cozanaceii vor sta aprovimativ 35-40 de minute in cuptor pana se rumenesc frumos. Facem testul cu scobitoarea.
Taiem cozonaceii cand sunt reci si ii servim alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI











loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente