Translate

30.03.2016

Prajitura frageda cu dovleac

O prajitura aromata si frageda de ti se topeste-n gura... puteti alege umplutura care va place.

Daca probati reteta mea de Prajitura frageda cu dovleac, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

      Ingrediente
      Aluat:

  • 600-650 g faina 
  • 100 g zahar pudra 
  • 200 g untura solida(sau 250 g unt gras, moale) 
  • 150 g smantana 
  • 2 oua 
  • coaja de lamaie(optional) 
  • un pliculet praf de copt 
  • un varf cutit de sare 
      Umplutura:
  • dovleac (1,700 kg) 
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust) 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • 1 lgt.scortisoara (sau dupa gust) 



Aici gasiti reteta TARTEI CU DOVLEAC.


Mod de preparare:
Aluat
:
Mixam bine untura/untul cu ouale, zaharul si sarea, apoi adaugam smantana si coaja de lamaie si mai mixam putin. Cernem faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam treptat in amestecul de untura si oua. Framantam rapid, cu mana, pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare. Prima data adaugam doar 600 g de faina, iar daca aluatul mai cere, mai adaugam 1-2 linguri. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.
Umplutura:
Spalam dovleacul, il taiem in bucati si indepartam semintele. Il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate. Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu mixerul vertical.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem piureul de dovleac si acoperim cu cea de-a doua foaie. Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini. Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aproximativ 45 de minute, pana prajitura se rumeneste usor. Cand este coapta, o scoatem din tava cu hartie cu tot.
Cand prajitura se racoreste presaram deasupra ei zahar pudra si cand se raceste o putem portiona. Pofta buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.













Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

Un comentariu:

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...