30.03.2016

Placinta frageda cu dovleac





O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura... puteti alege umplutura care va place.


loading...



 

      Ingrediente
      Aluat
:
  • 600 g faina 
  • 100 g zahar pudra 
  • 200 g untura solida(unt sau margarina) 
  • 150 ml smanana 
  • 2 oua 
  • coaja de lamaie 
  • un pliculet praf de copt 
  • un praf de sare

      Umplutura:
  • dovleac (1,700 kg) 
  • 6 linguri zahar(sau dupa gust) 
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • o lgt.scortisoara (sau dupa gust)



Mod de preparare:
Aluat:
Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in amestecul de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.
Umplutura:
Spalam dovleacul, il taiem in bucati si indepartam semintele .Il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate. Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.






Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie. Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini.Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aproximativ 45 de minute,pana placinta se rumeneste usor.
Cand placinta se racoreste o presaram cu zahar pudra si o portionam. Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.


















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente