29.02.2016

Tarta cu dovleac



O tarta frageda ce se poate prepara si cu alte tipuri de umpluturi.


loading...
        Ingrediente
       Aluat:

  • 350 g faina
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 50 g zahar pudra
  • 6 linguri apa
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
       Umplutura:
  • 500 g dovleac ras, calit si indulcit dupa gust

Aici gasiti reteta DE PLACINTA FRAGEDA CU DOVLEAC.

Mod de preparare:
Am cernut faina intr-un castron impreuna cu praful de copt. Am pus oul, zaharul , untul, apoi am inceput sa framant adaugand treptat apa .Am framantat foarte putin, pana s-a format o bila de aluat. In functie de calitatea fainii, putem reduce sau mari cantitatea de apa.Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare, pe care il vom inveli intr-o folie alimentara  si il lasam la frigider  o ora.

Dovleacul l-am avut la congelator, ramas de la o placinta preparata anterior. Am luat 2/3 din aluat si l-am intins pe o folie de plastic, apoi l-am "rasturnat" in tava de tarta (diametrul 24 cm) unsa cu unt. Am presat usor aluatul si pe peretii tavii si am taiat surplusul.






Am pus umplutura de dovleac si am netezit-o. Am intins cu socitorul si restul de aluat tot pe o folie , apoi l-am taiat in fasii cu o rola. Fasiile le-am asezat sub forma de grilaj deasupra dovleacului. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30-35 de minute. Cand s-a racit, am scos cu grija tarta din tava si am portionat-o.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui si pe facebook sau alte retele de socializare.Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente