29.02.2016

Tarta frageda cu dovleac

O tarta frageda ce se poate prepara si cu alte tipuri de umpluturi. Are aspect placut si este delicioasa. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta si sa fie si pe gustul vostru😍.


Daca probati reteta mea de Tarta fragde cu doveac sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de FacebookFacebook.

   Aluat:
  • 350 g făină
  • 100 g unt 
  • 1 gălbenuș
  • 50 g zahăr pudră
  • 5 linguri de apă rece
  • 1 lingură de oțet
  • un vârf de cuțit de sare

Umplutură:

  • 500-600 g dovleac ras, călit și îndulcit după gust sau 700-800 g mere rase (de asemenea, călite și îndulcite după gust).

Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol încăpător și adăugăm untul tăiat cubulețe. Cu vârful degetelor, amestecăm untul cu făina până când aceasta se încorporează complet, obținând o textură nisipoasă. Adăugăm apoi gălbenușul, zahărul pudră, apa, oțetul și vârful de cuțit de sare. Frământăm aluatul foarte puțin, doar cât să se adune sub forma unei bile. Evităm să îl frământăm excesiv. Înfășurăm bila de aluat în folie alimentară și o dăm la frigider pentru cel puțin 30 de minute (sau chiar mai mult, dacă avem timp). Ungem o formă de tartă rotundă (cu diametrul de aproximativ 24 cm) cu unt. Scoatem aluatul de la frigider. Rupem aproximativ două treimi din aluat și îl întindem cu sucitorul pe o folie alimentară, într-o foaie rotundă, suficient de mare pentru a acoperi fundul și pereții formei de tartă. Răsturnăm cu grijă foaia de aluat în forma pregătită. Presăm aluatul bine pe fund și pe pereții formei, apoi îndepărtăm surplusul de aluat de pe margini, tăindu-l. Întindem umplutura de dovleac sau mere (care a fost deja călită și îndulcită) uniform peste aluat, în strat neted. Luăm restul de aluat și îl întindem cu sucitorul,  într-o foaie subțire (de aproximativ 0,5 cm grosime). Cu o rolă zimțată (sau un cuțit), tăiem aluatul în fâșii. Așezăm aceste fâșii deasupra umpluturii, formând un grilaj. Punem tava cu tarta în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180°C) pentru aproximativ 40 de minute, sau până când tarta se rumenește ușor la suprafață. Când este gata, lăsăm tarta să se răcească complet în tavă înainte de a o scoate. Este foarte fragedă și trebuie manevrată cu atenție. După ce s-a răcit, scoatem tarta cu grijă și o așezăm pe un platou. Porționăm și o putem servi! Este absolut delicioasă!

Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!