29.02.2016

Tartă cu dovleac



















O tarta frageda ce se poate prepara si cu alte tipuri de umpluturi.

Ingrediente

Aluat:
350 g faina
100 g unt moale
1 ou
50 g zahar pudra
6 linguri apa
o lingurita praf de copt
un praf de sare
Umplutura:
500 g dovleac calit si indulcit

Mod de preparare:

Am cernut faina intr-un castron impreuna cu praful de copt. Am pus oul, zaharul si untul si am inceput sa framant adaugand apa treptat. In functie de faina, putem reduce sau mari cantitatea de apa.
Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare. Am invelit aluatul intr-o folie si l-am pus in frigider aproximativ o ora. Dovleacul l-am avut la congelator ramas de la o placinta preparata anterior. Am luat 2/3 din aluat si l-am intins pe o folie de plasic, apoi l-am "rasturnat" in tava de tarta (diametrul 24 cm) unsa cu unt. Am presat usor aluatul si pe peretii tavii si am taiat surplusul.
Am pus umplutura de dovleac si am netezit-o. Am intins si restul de aluat tot pe o folie , apoi l-am taiat fasii cu o rola si am facut un grilaj deasupra dovleacului. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute. Cand s-a racit, am scos tarta usor din tava si am portionat-o. Sa va fie de folos!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente