Translate

29.02.2016

Tarta cu dovleac

O tarta frageda ce se poate prepara si cu alte tipuri de umpluturi. Are aspect placut si este delicioasa.

Daca probati reteta mea de Tarta cu dovleac, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.




loading...
     Ingrediente
     Aluat:

  • 350 g faina
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 50 g zahar pudra
  • 6 linguri cu apa 
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
    Umplutura:
  • 500 g dovleac ras, calit si indulcit dupa gust





Aici gasiti reteta PRAJITURII FRAGEDE CU DOVLEAC.
Aici gasiti reteta PLACINTELELOR CU DOVLEAC.


Mod de preparare:
Am cernut faina intr-un bol impreuna cu praful de copt. Am facut o adancitura in mijlocul ei si am pus oul, zaharul, untul si sarea. Am inceput sa framant adaugand treptat apa. Am framantat foarte putin, pana s-a format o bila de aluat. In functie de calitatea fainii, putem reduce sau mari cantitatea de apa. Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare, pe care il vom inveli intr-o folie alimentara si il lasam la frigider timp de o ora.
Dovleacul l-am avut la congelator, ramas de la o placinta preparata anterior. 
Am luat 2/3 din aluat si l-am intins pe o folie de plastic, apoi l-am "rasturnat" in tava de tarta (diametrul 24 cm) unsa cu unt. Am presat usor aluatul si pe peretii tavii si am taiat surplusul.
Am pus umplutura de dovleac si am netezit-o. Am intins cu socitorul si restul de aluat tot pe o folie, apoi l-am taiat in fasii cu o rola. Fasiile le-am asezat sub forma de grilaj deasupra dovleacului. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30-35 de minute, pana s-a rumenit foarte usor pe deasupra. Cand a fost gata am lasat tarta sa se raceasca in tava. Cand s-a racit, am scos-o cu atentie din tava, apoi am portionat-o. Si frumoasa si gustoasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.









Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...