27.01.2017

Tort After Eight


Un desert fin,racoritor si foarte bun. Am preparat acest tortul de Anul Nou si musafirii mei au fost foarte incantati.




loading...

      Ingrediente
      Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare

      Crema:
  • 750 ml smanana naturala pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 7 linguri sirop de menta
  • o lingurita gelatina
  • 3 linguri apa rece
  • colorant verde alimentar(optional)
      Decor:
  • ciocolata After Eight
  • pasta de zahar verde

      Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri sirop de menta


Mod de preparare:
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema. Adaugam mierea,esenta de vanilie, laptele si uleiul. Amestecam faina cu grisul, si cacaoa apoi le adaugam in crema de galenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor cu o spatula in compozitia de  galbenusuri. Tapetam o tava 24 cm diametrul(cratita, in cazul meu) cu hartie de copt, turnam compozitia , nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea.Cand este gata lasam blatul sa se raceasca.

Crema: lasam gelatina la hidratat in cele 3 linguri de apa rece pentru 10-15minute.Ciocolata o rupem bucatele,o punem intr-un vas si o amestecam cu 200 ml frisca lichida. Asezam vasul pe foc mic si lasam doar cat sa se topeasca ciocolata (fara sa fiarba), amestecand continuu .Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde (fara sa fiarba) apoi o adaugam in sosul de ciocolata fierbinte si omogenizam.Lasam  sa se raceasca la temperatura camerei si cu ajutorul mixerului incorporam sosul in frisca batuta(frisca trebuie sa fie foarte rece cand o mixati).Spre sfarsit adaugam siropul de menta lingura cu lingura si colorantul.




Sirop: amestecam apa cu siropul de menta.

Asamblare: asezam blatul pe un platou, punem un inel de la o forma detasabila in jurul lui si il insiropam. Oprim 4-5 linguri din crema iar restul o turnam peste blat. Dam la frigider 2-3 ore pana aceasta se intareste.
Cand timpul de stat in frigider a trecut, scoatem tortul si indepartam inelul.
Crema oprita o intindem pe marginile tortului,de jur imprejur ,acoperind in intregime blatul.
Ornam pe margini si deasupra tortului cu bucati de ciocolata  si pasta de zahar ,dupa imaginatie. Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente