Translate

11.03.2016

Scovergi

Scovergi pufoase si gustoase....ca in copilarie. Se pot servi cu gem, branza sau simple.

Daca probati reteta mea de Scovergi, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.


loading...
      Ingrediente:
  • 500 g faina 
  • 250-300 ml apa
  • un cub drojdie(25 g) 
  • 2 linguri zahar(optional) 
  • o lingura untura solida (sau 2 linguri ulei daca le faceti de post) 
  • 1/2 lingurita sare 
      Pentru prajit:
  • 1/2 l ulei

Aici gasiti reteta GOGOSILOR TURANTE, CU IAURT.

Aici gasiti reteta GOGOSILOR PUFOASE.



Mod de preparare:
Punem drojdia la inmuiat in putina apa calduta.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc.
Adaugam zaharul, sarea, untura (uleiul) si drojdia inmuiata.
Incepem sa framantam adaugand cate putina apa calduta. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare. 
Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini(aproximativ 10-15 minute). Il punem din nou in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(aproximativ o ora).
Cand aluatul a crescut il impartim in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile, pana ajung la dimensiunea tigaii in care le vom praji.
Punem uleiul la incins si prajim scovergile la foc potrivit. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Le mancam calde, cu pofta si cu dor de copilarie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETE CU ALUATURI FOIETAJE.










Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

2 comentarii:

  1. Buna ziua ,,,absolut toate retetele tale sunt minunate,,explicite,,,am incercat foarte multe si mi-au iesit exact ca ale tale,,,perfect ,,,multumesc mult si meriti un loc fruntas printre blogerii culinari,,,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! <3 Ma bucur ca iti plac si iti reusesc retetele mele !

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...