11.03.2016

Scovergi


Scovergi pufoase si gustoase....ca in copilarie <3



loading...
      Ingrediente:
  • 500 g faina 
  • 350-400 ml apa 
  • un cub drojdie(25g) 
  • 2 linguri zahar 
  • o lingura untura solida (sau 2 linguri ulei) 
  • 1/2 lingurita sare 
      Pentru prajit:
  • 1/2 l ulei




    Aici gasiti reteta GOGOSILOR TURANTE, CU IAURT



    Mod de preparare:
    Punem drojdia la inmuiat in putina apa calduta.
    Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc.
    Adaugam zaharul, sarea, untura (uleiul) si drojdia inmuiata.
    Incepem sa framantam adaugand cate putina apa calduta. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare.
    Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini(aproximativ 15 minute).




    Il punem din nou in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(aproximativ o ora).
    Cand aluatul a crescut il impartim in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile, pana ajung la dimensiunea tigaii in care le vom praji.
    Punem uleiul la incins si prajim scovergile la foc potrivit. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Le mancam calde, cu pofta si cu dor de copilarie.
    Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
    Sa va fie de folos!
    Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
    Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
    Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.












    loading...
    loading...

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Postări populare

    Pub.

    loading...
    loading...
    loading...

    Articole recente