14.11.2016

Gem de gutui



    Gustos si aromat.


loading...

       Ingrediente:
  • 2 kg gutui (curatate si date pe razatoarea)
  • 2 kg de zahar
  • 1 litru de apa
  • sucul de la o lamaie







Mod de preparare:
Mai intai spalam  borcanele si le punem intr-o tava la cuptor. Le tinem la sterilizat un sfert de ora la foc mic, dupa care inchidem flacara si le lasam sa se raceasca in cuptor.
Spalam gutuile, le stergem si le curatam de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea cu orificii mari. Punem apa cu zaharul la fiert intr-o oala (cratita)cu peretii grosi si dupa aproximativ 15-20 de minute adaugam gutuile.Fierbem gemul la foc mic, amestecand din cand in cand.




Lasam sa fiarba pana scade toata apa si gutuile capata o culoare rosiatica. La jumatatea fierberii adaugam sucul de lamaie.Cand gemul este gata il punem fierbinte in borcane.Sigilam cu capace si intoarcem borcanele cu gura in jos pentru 10-15 minute ,apoi le ridicam,le invelim intr-o patura si le lasam sa se raceasca. 
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente