14.11.2016

Cuib de viespi

Pufosenii aromate si parfumate, foarte bune de servit la micul dejun( si nu numai)  alaturi de o cana cu lapte. Recomand cu drag sa incercati si voi reteta, si mai ales sa va placa💜!


Daca probati reteta mea de Cuib de viespi sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

   Ingrediente
   Aluat:

  • 500 g faina 
  • 100 g zahar 
  • 2 oua 
  • 250 ml lapte 
  • 75 ml ulei 
  • 1 lingura untura solida sau 2 linguri unt moale
  • 25 g drojdie proaspata 
  • 1 lingurita coaja de lamaie 
  • 2 lingurite esenta de vanilie 
  • un varf cutit de sare 
   Umplutura :
  • 150 g unt moale 
  • 100 g zahar 
  • 200 g miez de nuca tocat marunt
   Sirop :
  • 250 ml apa 
  • 100 g zahar 
  • o lingura esenta de rom


Mod de preparare
Aluat:

Punem peste drojdia proaspata 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita cu zahar si una cu faina. Amestecam bine si lasam la dospit 10-15 minute. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc si il incalzim impreuna cu zaharul pana acesta se dizolva. Cand este gata, dam craticioara deoparte, lasam sa se racoreasca laptele indulcit, apoi adaugam esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie.
Intr-un castron cernem faina(tip000) si facem o adancitura in mijlocul ei. Punem ouale si drojdia dospita. Drojdia proaspata se poate inlocui cu un pliculet(7 g) drojdie uscata care se va amesteca in faina.  Incepem sa amestecam cu mana/lingura, apoi turnam treptat laptele indulcit si amestecam pana se formeaza aluatul. Transferam aluatul pe plansa de lucru usor infainata si incepem sa il framantam cu mainile unse cu ulei si untura(untul). Framantam aproximativ 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Cand este gata, il punem din nou in castron, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp putem pregati umplutura:
Mixam untul moale impreuna cu zaharul.
*
Dupa ce a crescut aluatul il mai framantam putin cat sa iasa aerul din el, apoi il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1cm grosime.
Ungem foaia cu crema de unt, presaram miezul de nuca si rulam foaia pe latura mare cat de strans putem. Cu un cutit bine ascutit il taiem in 16 rondele cat mai egale si le asezam, cu distanta intre ele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mai lasam la dospit 30 de minte, dupa care dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru 35-40 de minute. Cu 10-15 minute inainte de a le scoate din cuptor le pensulam bine cu sirop: punem apa cu zaharul intr-o craticioara pe foc, lasam sa dea cateva clocote, dupa care dam deoparte si adaugam esenta de rom.
Cand se rumenesc frumos le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca. Sunt bune si calde si reci💜.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de ALUATURI/FOIETAJE.









4 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).