14.11.2016

Cuib de viespi

Pufosenii aromate, foarte bune la micul dejun cu o cana cu lapte, si nu numai.


loading...

       Ingrediente
       Aluat:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • o lingura untura solida (se poate inlocui cu 2 linguri unt)
  • un cub drojdie(25g)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
       Umplutura :

  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 200 g nuci tocate
       Sirop :
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • o sticluta esenta de rom


Mod de preparare :
Aluat:
Punem peste drojdie 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita de zahar si una de faina. Amestecam bine si o lasam la dospit. Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc si il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca. Cand zaharul s-a topit dam craticioara deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi adaugam esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie.
Intr-un castron cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei. Punem ouale si drojdia dospita. Amestecam, turnam laptele cu zaharul topit si amestecam din nou. Transferam aluatul pe masa de lucru si incepem sa-l framantam adaugand treptat uleiul si untura(untul). Framantam aproximativ 15 minute, pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Cand este gata,il punem din nou in castron,il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut aluatul il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1cm grosime.






Aici gasiti reteta DE BAICLI- COZONACEI CU UMPLUTURA DE NUCA SI MAC


Umplutura:
Mixam untul moale cu zaharul si il intindem peste foaia de aluat.
Presaram nucile tocate si rulam foaia strans, pe latura mare. Taiem rondele cu un cutit bine ascutit si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt(cu distanta intre ele). Mai lasam la crescut 30 de minte, dupa care dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 35-40 de minute. Cu 10-15 minute inainte de a le scoate din cuptor le pensulam bine cu cu siropul(punem apa cu zaharul intr-o craticioara pe foc, lasam sa fiarba 2-3 minute, dupa care dam deoparte si adaugam esenta de rom.)
Cand se rumenesc frumos le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca. Sunt bune si calde si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de ALUATURI/FOIETAJE











    loading...
    loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente