20.08.2016

Drob de ciuperci si piept de pui

Drobul de ciuperci si piept de pui este un aperitiv care se prepara usor, este gustos si hranitor. Inlocuieste cu succes orice mezel din comert. Recomand reteta cu mult drag💜!
Daca probati reteta mea de Drob de ciuperci si piept de pui sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
 
    
    Ingrediente:
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 400-500 g piept de pui dezosat
  • 4 oua
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • o ceasca cubulete de ardei gras(am folosit congelat)
  • 4 linguri ulei
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce de ardei 

Mod de preparare:
Punem pieptul de pui la fiert intr-o oala cu apa cat sa treaca peste el cu 2-3 degete si un varf cutit de sare. Inlaturam spuma ori de cate ori se formeaza si lasam pieptul sa fiarba la foc potrivit. Cand este gata, il scoatem din oala si il lasam la scurs si racit.  Zeama in care fierbe o putem folosi la orice fel de mancare, eu nu o arunc niciodata😊.
Intre timp curatam ciupercile si piciorusele acestora si daca este nevoie le trecm sub jet de apa rece, apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt scurse le taiem in bucati potrivite. Curatam cepa si usturoiul, le spalam si le tocam marunt.
Incingem uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa si usturoiul si le calim putin doar cat sa se inmoaie. Adaugam ardeiul taiat cubulete, apoi ciupercile.
Amestecam si le lasam la foc mediu pana scade tot lichidul format. Spre sfarsit condimentam cu boia, sare si piper macinat.
Oprim focul de sub cratita si cand se raceste amestecul de legume adaugam pieptul de pui taiat in cubulete potrivite ca marime. Punem si verdeata tocata marunt. Amestecam, adaugam condimente daca mai este nevoie, apoi punem ouale batute cu furculita. Omogenizam si punem compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana drobul se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava cu drobul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.
Cand este complet rece, il scoatem din tava, apoi il putem portiona si servi. Este delicios😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


17 comentarii:

  1. ...il voi incerca si-apoi va voi spune parerea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Chiar te rog...noua ne place tare mult. Astept poze cu preparatul, pe facebook :) Te pup si-ti multumesc de vizita <3

      Ștergere
    3. cat am cautat o reteta cu piept de pui (tot imi ramane, de la pui rotisat)!!! asta ar fi fost perfect! mai ales ca ador ciupercile! multumesc de reteta, parca e cu dedicatie!

      Ștergere
    4. Ma bucur mult ca ai gasit ceea ce cautai, draga Monica!Iti multumesc din suflet si eu ....te pup si-ti doresc o dupa- amiaza frumoasa ! <3

      Ștergere
  2. Anonim25/3/18

    Foarte bună reteta . Cu ciuperci nu am mai facut.Am să incerc și eu pt că tu dai explicații pe intelesul tuturor. Am mai gatit după retetele tale si mi-a iesit f bine.Pentru asta ,multumesc mult. Si încă ceva,cind nu am fost sigură de o retetă ( de batrinetea mai îți joacă feste )am cautat in site-ul tău și m-am lamurit .Te felicit pt pasiunea ta si pt.faptul că împărtășești și cu alte gospodine. O după amiază frumoasă alături de cei dragi.Elvira Hanciarec

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup si iti multumesc si eu!O zi frumoasa, Elvira!

      Ștergere
  3. Anonim23/3/23

    Mulțumesc frumos pentru rețetele de drob,eu unde sint în momentul de fata nu sint organe de miel asa ca o se le fac pe cele doua,🤗🤗🤗

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim27/3/23

    Foarte bun.Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim3/4/23

    SUPER DELICIOS,RECOMAND,L AM FĂCUT!!!!❤👍😘

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim8/4/24

    Mulțumesc ptr rețetă. Sigur am să o incerc.

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!