Ingrediente:
- 500 g ciuperci proaspete
- 400-500 g piept de pui dezosat
- 4 oua
- 2 cepe mari
- 4-5 catei de usturoi
- o ceasca cubulete de ardei gras(am folosit congelat)
- 4 linguri ulei
- cateva fire de marar si patrunjel
- sare
- piper macinat
- boia dulce de ardei
Mod de preparare:
Punem pieptul de pui la fiert intr-o oala cu apa cat sa treaca peste el cu 2-3 degete si un varf cutit de sare. Inlaturam spuma ori de cate ori se formeaza si lasam pieptul sa fiarba la foc potrivit. Cand este gata, il scoatem din oala si il lasam la scurs si racit. Zeama in care fierbe o putem folosi la orice fel de mancare, eu nu o arunc niciodata😊.
Intre timp curatam ciupercile si piciorusele acestora si daca este nevoie le trecm sub jet de apa rece, apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt scurse le taiem in bucati potrivite. Curatam cepa si usturoiul, le spalam si le tocam marunt.
Incingem uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa si usturoiul si le calim putin doar cat sa se inmoaie. Adaugam ardeiul taiat cubulete, apoi ciupercile.
Amestecam si le lasam la foc mediu pana scade tot lichidul format. Spre sfarsit condimentam cu boia, sare si piper macinat.
Oprim focul de sub cratita si cand se raceste amestecul de legume adaugam pieptul de pui taiat in cubulete potrivite ca marime. Punem si verdeata tocata marunt. Amestecam, adaugam condimente daca mai este nevoie, apoi punem ouale batute cu furculita. Omogenizam si punem compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana drobul se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava cu drobul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.
Cand este complet rece, il scoatem din tava, apoi il putem portiona si servi. Este delicios😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
...il voi incerca si-apoi va voi spune parerea!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereChiar te rog...noua ne place tare mult. Astept poze cu preparatul, pe facebook :) Te pup si-ti multumesc de vizita <3
Ștergerecat am cautat o reteta cu piept de pui (tot imi ramane, de la pui rotisat)!!! asta ar fi fost perfect! mai ales ca ador ciupercile! multumesc de reteta, parca e cu dedicatie!
ȘtergereMa bucur mult ca ai gasit ceea ce cautai, draga Monica!Iti multumesc din suflet si eu ....te pup si-ti doresc o dupa- amiaza frumoasa ! <3
ȘtergereFoarte bună reteta . Cu ciuperci nu am mai facut.Am să incerc și eu pt că tu dai explicații pe intelesul tuturor. Am mai gatit după retetele tale si mi-a iesit f bine.Pentru asta ,multumesc mult. Si încă ceva,cind nu am fost sigură de o retetă ( de batrinetea mai îți joacă feste )am cautat in site-ul tău și m-am lamurit .Te felicit pt pasiunea ta si pt.faptul că împărtășești și cu alte gospodine. O după amiază frumoasă alături de cei dragi.Elvira Hanciarec
RăspundețiȘtergereTe pup si iti multumesc si eu!O zi frumoasa, Elvira!
Ștergere👍
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereMulțumesc frumos pentru rețetele de drob,eu unde sint în momentul de fata nu sint organe de miel asa ca o se le fac pe cele doua,🤗🤗🤗
RăspundețiȘtergereCu mare drag, o zi frumoasa!
ȘtergereFoarte bun.Felicitari !
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, o zi frumoasa!
ȘtergereSUPER DELICIOS,RECOMAND,L AM FĂCUT!!!!❤👍😘
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut. O zi frumoasa sa ai!
ȘtergereMulțumesc ptr rețetă. Sigur am să o incerc.
RăspundețiȘtergere😘
Ștergere