25.07.2016

Sarmale in varza murata


Imi plac sarmalutele de orice fel ,dar cele in foi de varza murata sunt preferatele mele.
loading...
       Ingrediente:
  • 2 verze murate potrivite
  • 1 kg de carne tocata (porc si vita)
  • 3 cepe mari
  • o cescuta cu orez
  • o lingura cu pasta de tomate

  • o lingurita cimbru
  • o lingurita piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei





Mod de preparare:
Mai intai spalam varza si daca este prea sarata sau acra o lasam in apa rece,2-3 ore.
Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza.
Varza o desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele si nervurile mai groase.
Formam sarmalele punand in centrul fiecarei bucati de varza ,carne( cat o nuca mai mare), rulam foaia iar capetele le introducem inauntru cu degetul aratator.




Le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza sau varza tocata si foile de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru,si deasupra punem iarasi frunze de varza,adaugam vinul, uleiul si apa cat sa le acopere.Punem cratita pe aragaz si cand sarmalele incep sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit la foc mic pentru circa 3 ore. Mai adaugam apa fierbinte cand aceasta scade. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul inlaturam fruzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate diluata in putina apa. 
Servim sarmalele calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente