Ingrediente:
Inainte de prepararea Salatei de icre as vrea sa va dau cateva sfaturi. Nu vom folosi niciodata icre proaspete la salata, salata nu va iesi. Daca aveti icre proaspete(de crap, caras stiuca), le frecati putin cu lingura de lemn ca sa puteti indepartata pe cat posibil membrana care le tine, apoi le amestecati cu sare si le puneti intr-un borcan care se inchide etans. Le putei folosi dupa ce au stat cu sare cel putin 3-4 zile. La 100 g icre se pune o lingurita cu sare. Nu folosim sare fina, folosim sare mai mare de muraturi dar sa nu fie foarte grunjoasa. Daca vreti sa le pastrati mai mult timp puteti adaugati o pelicula de ulei in borcan ca sa nu se usuce sau sa faca mucegai. Se mai pot pastra foarte bine in congelator. Dupa ce au stat cu sare le puneti in pungute(atat cat faceti odata) si in congelator tin cateva luni bune. Daca icrele sunt prea sarate se pot pune intr-un tifon impaturit in mai multe straturi, se leaga bine tifonul cu sfoara(formam o traistuta) si se pun intr-un bol cu apa rece pentru circa o ora. Dupa acest timp se scurg bine de apa si se pot folosi. Icrele se mixeaza intr-un singur sens, ca la maioneza, si uleiul se pune treptat...la inceput se picura, apoi se adauga in fir subtire. Daca icrele "se taie"(ceea ce nu prea se intampla la aceasta salata in care punem gris sau miez de paine) le putem repara astfel: luam doua linguri din compozitia taiata si le punem intr-un bol curat. Adaugam o lingura de zeama de lamaie si incepem sa amestecam. Punem treptat cate o lingurita din icrele taiate si amestecam bine de fiecare data. Procedam la fel pana reparam toata compozitia. Daca mai aveti si voi alte sfaturi le puteti scrie mai jos in rubrica de comentarii. Multumesc!
*
- 100 g icre sarate
- 350-400 ml ulei
- 2 linguri gris fiert si racit
- 4-5 linguri apa minerala
- zeama de lamaie
- o ceapa
*
Mod de preparare:
Punem increle intr-un bol impreuna cu grisul fiert si racit. Eu am folosit icre de crap dar se pot folosi si icre de caras, stiuca sau ce alte icre aveti. Grisul se poate inlocui cu miezul de la doua felii de paine inmuiat in apa sau lapte si bine stors. Mixam totul cateva secunde cu mixerul la viteza mica si incepem sa picuram cate putin ulei. Mixam intr-un singur sens ca la maioneza. Daca doriti, puteti face salata de icre cu telul in forma de para sau cu lingura de lemn. Cand salata incepe sa se lege incepem sa turnam treptat uleiul in fir subtire. Mixam de fiecare data foarte bine si nu turnam alt ulei pana cel dinainte nu se incorporeaza complet. Avem putina rabdare si vom obtine o salata absolut delicioasa. Cand am incorporat mai mult de jumatate din cantitatea de ulei incepem sa stropim icrele cu cate putina apa minerala. Icrele se vor albi si vor deveni pufoase. Punem treptat si restul de ulei, iar spre sfarsit adaugam zeama de lamaie dupa gust. Gustam salata si daca este nevoie punem si sare.
Punem increle intr-un bol impreuna cu grisul fiert si racit. Eu am folosit icre de crap dar se pot folosi si icre de caras, stiuca sau ce alte icre aveti. Grisul se poate inlocui cu miezul de la doua felii de paine inmuiat in apa sau lapte si bine stors. Mixam totul cateva secunde cu mixerul la viteza mica si incepem sa picuram cate putin ulei. Mixam intr-un singur sens ca la maioneza. Daca doriti, puteti face salata de icre cu telul in forma de para sau cu lingura de lemn. Cand salata incepe sa se lege incepem sa turnam treptat uleiul in fir subtire. Mixam de fiecare data foarte bine si nu turnam alt ulei pana cel dinainte nu se incorporeaza complet. Avem putina rabdare si vom obtine o salata absolut delicioasa. Cand am incorporat mai mult de jumatate din cantitatea de ulei incepem sa stropim icrele cu cate putina apa minerala. Icrele se vor albi si vor deveni pufoase. Punem treptat si restul de ulei, iar spre sfarsit adaugam zeama de lamaie dupa gust. Gustam salata si daca este nevoie punem si sare.
Cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam ceapa tocata marunt. Punem salata de icre intr-un bol si o decoram dupa preferinta. O servim pe felii de paine, cu mare pofta ca-i tare buna😋. Se poate pastra in frigider intr-un bol/borcan care se inchide cu capac
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea! Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta pentru PESTE MARINAT LA RECE.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea! Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta pentru PESTE MARINAT LA RECE.
preferata mea!
RăspundețiȘtergere<3
ȘtergereArata fenomenal! Multumesc ăentru reteta!
RăspundețiȘtergereCu mare drag! Si eu iti multumesc!
ȘtergereDelicioase👍
RăspundețiȘtergereMultumesc, o zi frumoasa sa ai!
ȘtergereMulțumesc frumos pentru rețete
RăspundețiȘtergereCu mare drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri...o zi buna!
Ștergere