27.07.2016

Rasucite din foietaj cu salam si cascaval

Perfecte pentru o gustare rapida si delicioasa. Contin ingrediente putine si orice incepator in ale bucatariei le poate face.😍  



Daca probati reteta mea de Rasucite din foietaj cu salam si cascaval, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.



   Ingrediente:
  • un pachet aluat de foietaj (450 g )
  • 200 g salam (puteti folosi sunca sau bacon )
  • 200 g cascaval afumat
   Pentru uns:
  • un ou 

Mod de preparare:
Lasam aluatul la dezghetat in frigider, apoi il intindem putin cu sucitorul doar cat sa il indreptam. Eu l-am intins direct pe folia de plastic in care a fost ambalat. Cand il intindem nu folosim faina, nici ulei. Taiem aluatul in zece fasii egale.
Pe primele cinci fasii punem mai intai felii de cascaval, apoi felii de salam taiate subtiri. Acoperim cu fasiile de aluat ramase(vezi foto mai jos) .
Le taiem pe jumatate, rasucim fiecare bucata, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut. Trebuie sa lasam distanta intre ele ca se for umfla la copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare(190-200°C) pentru aproximativ 35 de minute sau pana rasucitele devin rumene. Cand sunt gata, le scoatem pe un platou si cand se mai racoresc le servim alaturi de un pahar cu bere. Ce bune si rapide sunt!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu APERITIVE/GARNITURI.








6 comentarii:

  1. Anonim28/7/16

    Super! Ce receta interesanta! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place! Te pup, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Buna ziua! aveti retete excelente , azi am facut Foietaj cu sunca si cascaval rasucite , nu suntem incantati de ele , ramane la mijloc aluatul necopt ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Imi pare rau pentru nereusita. Data viitoare incerca sa intinzi mai mult aluatul si coace rasucitele pana se rumenesc frumos. Pup si iti multumesc pentru apreciere si vizita!

      Ștergere
  3. Bună ziua astăzi am făcut răsucite cu cașcaval și șuncă, sunt o bunătate. Copii sunt înnebuniți după ele. Mulțumesc 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Ma bucur mult ca le plac copiilor. O primavara frumoasa sa aveti!

      Ștergere