09.07.2016

Prajitura rasturnata cu pere si caramel

Prajitura rasturnata cu pere si caramel este una delicioasa si rapida care contione ingrediente la indemana oricui. Perele le puteti inlocui cu fructele care va plac (mere, piersici sau gutui). Un deliciu😋!


Daca probati reteta mea de Prajitura rasturnata cu pere si caramel, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata❤.


   Ingrediente:
  • 1 kg pere 
  • 40 g unt 
   Caramel:
  • 8 linguri de zahar
   Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o fiola esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare

Mod de preparare:
Intr-o cratita (diametrul de 24 cm) caramelizam cele opt linguri de zahar (atentie sa nu se arda!), apoi prin miscari circulare imbracam peretii cratitei cu caramelul obtinut.
Lasam deoparte sa se racoreasca putin, apoi asezam circular, deasupra caramelului, perele feliate si curatate de coaja si cotor.
Punem untul cubulete peste pere si dam cratita la cutorul preincalzit(foc mediu- 180°C ) pentru 10-12 minute sau pana untul se topeste si perele se inmoaie putin.
Cat timp perele stau in cuptor ne ocupam de blat
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un varf cutit de sare, apoi incorporam zaharul lingura cu lingura.
Cand zaharul s-a dizolvat complet adaugam cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare.
Turnam uleiul in fir subtire, ca la maioneza, apoi aromatizam cu esenta de vanilie.
Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit adaugam coaja de lamaie.
Scoatem cratita din cuptor si turnam peste pere compozitia de pandispan.
Nivelam, apoi reintroducem cratita in cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Putem sa facem testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii...daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca este coapta. Cand prajitura se rumeneste frumos si se desprinde de pe peretii cratitei o scoatem din cuptor si o lasam cinci minute la “odihnit”.
Punem un platou deasupra cratitei, rasturnam prajitura si inlaturam usor cratita. Servim prajitura cand se raceste. Noua ne place mult aceasta prajitura, sper sa fie si pe gustul vostru.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z,








7 comentarii:

  1. Anonim20/7/16

    buna ziua, pana la urma cate oua se folosesc?? 5 sau 8 ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Buna ziua! Se folosesc 5 oua, scrie si in reteta. O zi frumoasa!!

      Ștergere
  2. Acum ma apuc de treaba. Toate rețetele dumneavoastră mi-au ieșit foarte bine. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Astept sa imi spui cum ti-a iesit si aceasta :)

      Ștergere
  3. Interesantá retetá!O sá incerc si eu sá o fac.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).