24.06.2017

Prajitura cu caise

Nu pot sa spun decat...deliciu!!


loading...
      Ingrediente:
  • 6 oua
  • 2 cani rase cu faina(cana de 250 ml)
  • o cana zahar
  • o cana lapte
  • o jumatate cana ulei

  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 400 g caise taiate in bucati



Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc potrivit.
Asternem intr-o tava (25x35cm)hartie de copt.
Mixam ouale intregi cu sarea si  adaugam zaharul in 3-4 reprize.Turnam laptele si uleiul in fir subtire .La sfarsit adaugam vanilia si coaja de lamaie.
Incorporam faina cernuta cu praful de  copt,amestecand de jos in sus, cu telul .Ne va iesi un aluat de consistenta celui de pandispan .Daca  este prea moale, mai adaugam 1-2 linguri faina.
Turnam compozitia astfel obtinuta in tava pregatita dinainte.




Punem fructele deasupra aluatului  si dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata ,fara aluat prins pe ea ,inseamna ca prajitura este coapta).
Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca in tava apoi o portionam. Daca doriti, puteti pudra cu zahar deasupra prajiturii.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.











loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente