24.06.2017

Prajitura cu caise

Nu pot sa spun decat...deliciu!! Blat pufos si aromat...se poate pregati cu orice fructe de sezon, congelate, din compot sau uscate.





loading...

      Ingrediente:
  • 6 oua 
  • 2 cani rase cu faina(cana de 250 ml) 
  • o cana zahar 
  • o cana lapte 
  • o jumatate cana ulei 
  • 2 lingurite extract de vanilie 
  • 2 lingurite coaja de lamaie 
  • o lingurita praf de copt 
  • un varf cutit de sare 
  • 400 g caise taiate in bucati 






Aici gasiti reteta PRAJITURII TURNATE CU BRANZA SI CAPSUNI


Aici gasiti reteta PRAJITURII CU FRUCTE SI BEZEA

Mod de preparare: Aprindem cuptorul la foc potrivit.
Asternem intr-o tava (25x35cm)hartie de copt.
Mixam ouale intregi cu sarea si adaugam zaharul in 3-4 reprize.Turnam laptele si uleiul in fir subtire. La sfarsit adaugam vanilia si coaja de lamaie.
Incorporam faina cernuta cu praful de copt, amestecand de jos in sus cu telul. Ne va iesi un aluat de consistenta celui de pandispan .Daca este prea moale mai adaugam 1-2 linguri faina.
Turnam compozitia astfel obtinuta in tava pregatita dinainte. Punem fructele deasupra aluatului si dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins pe ea inseamna ca prajitura este coapta).
Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca in tava, apoi o portionam. Daca doriti puteti pudra cu zahar deasupra prajiturii. Cam asta-i tot...o prajitura pufoasa si aromata .
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI










    loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente