Translate

09.07.2016

Prajitura rasturnata cu pere si caramel

O prajitura delicioasa, rapida si ieftina. Perele le puteti inlocui cu fructele care va plac (mere, piersici sau gutui)


Daca probati reteta mea de Prajitura rasturnata cu pere si caramel, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

      Ingrediente:
  • 1 kg pere (se pot inlocui cu mere)
  • 40 g unt 
      Caramel:
  • 8 linguri de zahar
      Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o fiola esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare



Aici gasiti reteta TORTULUI DE MERE INTREGI.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU CAISE.


Mod de preparare:
Intr-o cratita (diametrul de 24 cm) caramelizam cele opt linguri de zahar (atentie sa nu se arda!), apoi prin miscari circulare imbracam peretii cratitei cu caramelul rezultat. 
Lasam deoparte sa se racoreasca putin, apoi asezam circular perele deasupra caramelului, feliate si curatate de coaja si cotor.
Punem untul cubulete peste pere si dam cratita la cutorul preincalzit(foc mediu) pentru 10-12 minute, pana untul se topeste si perele se inmoaie.
In timp ce perele stau la cuptor ne ocupam de compozitia de blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi incorporam zaharul lingura cu lingura .
Cand zaharul s-a dizolvat complet adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Turnam uleiul in fir subtire, apoi punem esenta de vanilie.
Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cernuta cu praful de copt, iar la sfarsit adaugam coaja de lamaie.
Scoatem cratita din cuptor si turnam compozitia de pandispan peste pere.
Nivelam si o reintroducem in cuptor pentru aproximativ 30 de minute(facem testul cu scobitoarea). Cand prajitura se rumeneste frumos si se desprinde de pe peretii cratitei o scoatem din cuptor si o lasam cinci minute la “odihnit”.
Punem un platou deasupra cratitei, rasturnam prajitura si inlaturam usor cratita. Servim prajitura cand se raceste. Noua ne place mult aceasta prajitura, sper sa fie si pe gustul vostru.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

3 comentarii:

  1. Anonim20/7/16

    buna ziua, pana la urma cate oua se folosesc?? 5 sau 8 ??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Buna ziua! Se folosesc 5 oua, scrie si in reteta. O zi frumoasa!!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...