Translate

24.07.2016

Prajitura cu budinca de vanilie si mure(sau alte fructe)

O prajitura cu blat umed, usor de preparat si delicioasa. Murele se pot inlocui cu fragi, capsuni, zmeura sau caise. Recomand reteta cu drag!



Daca probati reteta mea de Prajitura cu budinca de vanilie si mure, va astept cu drag sa reveiti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.



loading...
       Ingrediente:
  • Blat: 
  • 2 oua 
  • 300 g faina 
  • 250 g zahar 
  • 150 g unt 
  • 250 ml lapte 
  • 3 linguri cacao 
  • 3 linguri dulceata de mure(sau capsuni, fragi, zmeura, caise) 
  • o lingurita bicarbonat stins in otet 
  • un varf cutit de sare
       Budinca:
  • 600 ml lapte 
  • 4 galbenusuri 
  • 200 g zahar 
  • 125 g unt 
  • 4 linguri faina 
  • un pliculet gelatina granule(10g) 
  • o fiola esenta de vanilie 
  • 350 g mure (sau capsuni, fragi, zmeura, caise din compot) 
        Pentru ornat:
  • 300 ml frisca batuta 
  • mure(sau alte fructe) 
  • 2 linguri dulceata de mure(sau alta dulceata)




Aici gasiti reteta prajiturii SUMEGI.
Aici gasiti reteta desertului "PRAJITURA DESTEAPTA CU CIOCOLATA".


Mod de preparare
Blat:

Punem ouale cu un varf cutit de sare intr-un bol incapator si le batem bine cu telul.
Adaugam pe rand: zaharul, laptele, untul topit si racit, dulceata si bicarbonatul stins in otet. Amestecam bine cu telul dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina cernuta cu cacao, apoi omogenizam.
Turnam aluatul intr-o tava (24 x24 cm) tapetata cu hartie de copt. Am folosit una cu inel detasabil. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt).
Cand blatul este gata il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.
Budinca:
Punem gelatina intr-un castronel mic, adaugam peste ea 4 linguri de apa rece si o lasam la hidratat.
Amestecam galbenusurile cu zaharul, laptele si faina, apoi le punem intr-un vas cu fund gros sau pe baie de aburi.
Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa (7-8 minute).
Cand este gata, dam vasul deoparte sa se racoreasca crema putin, apoi adaugam gelatina hidratata.
Amestecam bine cu telul, punem esenta de vanilie, apoi untul taiat cubulete.
Strivim murele(fructele) usor cu o furculita, apoi le incorporam in budinca, amestecand usor cu o spatula.
Asamblare:
Indepartam “capacul'' blatului (cat sa-l indreptam ) si taiem blatul in doua foi.
Punem prima foaie de blat in tava in care l-am copt, intindem crema de vanilie si acoperim cu cea de-a doua foaie.
Dam tava la frigider pentru aproximativ doua ore, pana se intareste crema.
Dupa acest timp, scoatem inelul detasabil, indepartam marginile prajiturii si o taiem in 16 cuburi. Daca folositi o tava normala portionati prajitura direct in ea, apoi scoateti cu grija fiecare cub de prajitura si il asezati pe un platou.
Ornam fiecare cub cu frisca, mure(sau alte fructe) si dulceata. Pana la servire pastram prajitura in frigider. Este o prajitura DE-LI-CIOA-SA!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati,  in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.











Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

2 comentarii:

  1. Anonim29/3/18

    Buna ziua! Cate grame de gelatina, mai exact. Mulțumesc! Am facut mai multe prajituri dupa retetele dvoastra delicioase. Le recomand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur mult ca ti-au reusit prajiturile. La aceast desert se folosesc 10 g de gelatina. Am sa specific si in reteta. O seara frumoasa si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...