24.07.2016

Prajitura cu budinca de vanilie si mure


O prajitura cu blat umed, usor de preparat si delicioasa.

loading...
       Ingrediente:
  • Blat: 
  • 2 oua 
  • 300 g faina 
  • 250 g zahar 
  • 150 g unt 
  • 250 ml lapte 
  • 3 linguri cacao 
  • 3 linguri dulceata de mure(sau capsuni, fragi, zmeura) 
  • o lingurita bicarbonat stins in otet 
  • un varf cutit de sare
       Budinca:
  • 600 ml lapte 
  • 4 galbenusuri 
  • 200 g zahar 
  • 125 g unt 
  • 4 linguri faina 
  • un pliculet gelatina granule(10g) 
  • o fiola esenta de vanilie 
  • 350 g mure (sau capsuni, fragi, zmeura) 
        Pentru ornat:
  • 300 ml frisca batuta 
  • mure 
  • 2 linguri dulceata de mure




Aici gasiti reteta prajiturii SUMEGI.


Mod de preparare
Blat:

Punem ouale cu un praf de sare intr-un castron incapator si le batem bine cu telul.
Adaugam pe rand: zaharul, laptele, untul topit si racit, dulceata si bicarbonatul stins in otet. Amestecam bine cu telul dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina cernuta cu cacao, apoi omogenizam.
Turnam aluatul intr-o tava (24 x24 cm) tapetata cu hartie de copt. Am folosit una cu inel detasabil. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Facem testul cu scobitoarea(infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt).
Cand blatul este gata il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.
Budinca:
Punem gelatina intr-un castronel mic, adaugam peste ea 4 linguri de apa rece si o lasam la hidratat.
Amestecat galbenusurile cu zaharul, laptele si faina, apoi le punem intr-un vas cu fund gros.
Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa (7-8 minute).
Cand este gata, dam vasul deoparte sa se racoreasca crema putin, apoi adaugam gelatina hidratata.
Amestecam bine cu telul, punem esenta de vanilie, apoi untul taiat cubulete.
Strivim murele usor cu o furculita, apoi le incorporam in budinca, amestecand usor cu o spatula. Daca folositi capsuni, ii taiati cu cutitul in cubulete potrivite.




Asamblare:
Indepartam “capacul'' blatului (cat sa-l indreptam ) si taiem blatul in doua foi.
Punem prima foaie de blat in tava in care l-am copt, intindem crema de vanilie si acoperim cu cea de-a doua foaie.
Dam tava la frigider pentru aproximativ doua ore pana se intareste crema.
Cand s-a intarit crema, scoatem inelul detasabil, indepartam marginile prajiturii si o taiem in 16 cuburi. Daca folositi o tava normala portionati prajitura direct in ea, apoi scoateti cu grija fiecare cub de prajitura si le asezati pe un platou.
Ornam fiecare cub cu frisca, mure si dulceata. Pana la servire pastram prajitura in frigider. Este o prajitura DE-LI-CIOA-SA!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati ca in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI













loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Anonim29/3/18

    Buna ziua! Cate grame de gelatina, mai exact. Mulțumesc! Am facut mai multe prajituri dupa retetele dvoastra delicioase. Le recomand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur mult ca ti-au reusit prajiturile. La aceast desert se folosesc 10 g de gelatina. Am sa specific si in reteta. O seara frumoasa si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente