01.07.2016

Pateuri cu mere (de post)




  Un desert bun,ieftin si foarte usor de preparat.



loading...




      Ingrediente:
  • un aluat foietaj(400g)
  • 6 mere(aproximativ 600g)
  • 3 linguri zahar(sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara(sau dupa gust)




Mod de preparare:
Spalam merele, le curatam de coaja si cotor si le dam pe razatoarea cu orificii mari. 
Le punem intr-un vas pe foc ,cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara.
Le calim pana scade tot lichidul lasat ,apoi le lasam sa se raceasca.

Intindem putin cu sucitorul aluatul dezghetat ,apoi il taiem in 16 dreptunghiuri egale. 
In mijlocul fiecarui dreptunghi facem cateva crestaturi cu cutitul. 
Punem cate o lingurita din compozitia de mere ,apoi impaturim bine fiecare bucata (vezi foto)si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt ,cu taietura in sus.




Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare pentru aproximativ 25 de minute ,pana se rumenesc frumos. 
Sunt bune si calde si reci.
Sa va fie de folos!
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente